EN

Apatykář

Lucie Hlavinková


Historický román s detektivní zápletkou
Po studiích a dvouleté praxi v otcově pražské lékárně se František vydal za prací do Štramberka. Tíží ho zdravotní problémy a tajemství, která mu nedají spát. I ve zdánlivě poklidném městečku, kde se chtěl věnovat studiu přírody a zotavit se, však narazí na znepokojivou záhadu. Pronásleduje místní bohatou rodinu kletba, nebo jde o zločin?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 216
EAN 9788026714545
Datum vydání 28.03.2019
Věk od 18
Formát 125x205 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,337
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Příběh románu se odehrává roku 1908 ve Štramberku. Hlavním hrdinou je mladý František, který sem přichází po studiích a dvouleté praxi v otcově pražské lékárně. Jeho život obsahuje několik tajemství, která ho velice tíží a postupně vycházejí najevo. I ve zdánlivě poklidném městečku, kde se chtěl věnovat studiu přírody a trochu se zotavit po nemoci, však narazí na mrazivou záhadu. Nejbohatší muž města stále nemá dědice, protože jeho děti umírají jedno po druhém už v prvním roce života. Pronásleduje rodinu opravdu kletba, nebo jde o zločin?

Velkou roli v napínavém detektivním příběhu hraje genius loci Štramberka, půvabného města ve svérázném kraji.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Lucie Hlavinková

Lucie Hlavinková

Lucie Hlavinková se narodila a celý život žije v Brně. Studovala historii a religionistiku na FF MU. Věnuje se výuce, překladům a psaní. Dlouhá léta psala „do šuplíku“, až v roce 2016 zvítězila v literární soutěži nakladatelství Albatros s knihou pro děti s názvem Projekt pes (ten můj), která se dočkala několika pokračování. U knížek pro děti zůstala a navázala neméně úspěšnou sérií Sesterstvo. První kniha pro dospělé s názvem Sestry Foxovy, životopisný historický román o zakladatelkách spiritismu, autorce vyšla v roce 2017. O dva roky později vydala v nakladatelství Motto historický román s detektivní zápletkou Apatykář a román o osudech slavného salonu v 50. letech Kdo šije u Podolské?
Zobrazit profil autora

Recenze

knizniblogneblog.travel.blog - Apatykář

„...Pokud máte rádi historické romány, nejedno tajemství, lehké detektivní pátrání či lékařské prostředí, tak je to kniha přímo pro vás…“

kultura21.cz - Lucie Hlavinková a historický Apatykář

„…Apatykář mě velmi mile překvapil a doporučuji ho všem staromilcům a lidem, které zajímá tradice profese lékárník. Na své si však přijdou i čtenáři, jež vyhledávají promyšlené příběhy bez potoků krve ale zato s neotřelými nápady a osobitou atmosférou…“

kulturio.cz - Přečetli jsme #9

„…Hlavinková dokáže nabídnout poutavé čtení, zasazené navíc do reálných kulis podpořených další literaturou…“
NAPIŠTE NÁM