EN

Malý princ - Malá obrazová kniha

Antoine de Saint-Exupéry


Exkluzivní vydání jedné z nejvýznamnějších knih 20. století
Malý princ byl napsán a vydán za války, jeho autor Antoine de Saint-Exupéry (1900–1944) byl letec a spisovatel známý i svou tvorbou pro dospělé (romány Noční let, Válečný pilot, Citadela aj.). Kniha vyšla už v prvním vydání s jednoduchými a křehkými ilustracemi autora textu, v této podobě je známá dodnes. Je výjimečná, dodnes se těší úspěchu na celé zeměkouli: patří k 50 nejprodávanějším knihám na světě.

Detailní informace

Žánr pohádka
Jazyk čeština
Původní název Le petit prince
Původní jazyk francouzština
Překladatel Zdeňka Stavinohová
Počet stran 60
EAN 9788000050348
Datum vydání 24.09.2018
Věk od 6
Formát 175x250 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,813
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Exkluzivní vydání jedné z nejvýznamnějších knih 20. století

Malý princ byl napsán a vydán za války, jeho autor Antoine de Saint-Exupéry (1900–1944) byl letec a spisovatel známý i svou tvorbou pro dospělé (romány Noční let, Válečný pilot, Citadela aj.). Kniha vyšla už v prvním vydání s jednoduchými a křehkými ilustracemi autora textu, v této podobě je známá dodnes. Je výjimečná, dodnes se těší úspěchu na celé zeměkouli: patří k 50 nejprodávanějším knihám na světě. Vyšla v mnoha vydáních, překladech, adaptacích, převyprávěních, byla zfilmována i uváděna jako divadelní hra."

Tolik citace z nové knihy 2x 101 knih pro děti a mládež, která uvádí nejvýznamnější dětské knihy světové a české literatury. Tentokrát Malý princ vychází v luxusní úpravě s 3D pohyblivými ilustracemi a příběh se stává krásným a luxusním dárkem pro všechny příznivce Antoine de Saint-Exupéryho a malého chlapce se zlatavými vlasy jménem Malý princ.

Malý princ - Malá obrazová kniha má rozměry 175x250 mm.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint Exupéry byl francouzský spisovatel, letec a filozof, autor pohádkového příběhu Malý princ. Rodina mu pro jeho roztomilou tvář a lokny přezdívala Král Sluníčko. Byl velmi zvídavé a bystré dítě, rád vynalézal nové věci a vymýšlel vlastní básničky. Vždy obdivoval piloty, a tak není divu, že se při nástupu do vojenské služby nechal přidělit k letectvu. Prošel výcvikem pro vojenské i civilní piloty. Při první vážné nehodě se těžce zranil, na několik let povolání pilota opustil a živil se jako obchodní zástupce automobilové značky. Práce pro leteckou společnost ho ale naplňovala víc, v tomto období napsal knihy o létání Kurýr na jih a Noční let. Přivydělával si psaním reportáží a pokoušel se o dálkové lety. Při jednom z nich se vážně zranil, přesto se aktivně zapojil do leteckých bojů v druhé světové válce. Byl jedním z nejodvážnějších bojovníků. Odsuzoval předsudky a rasismus, věřil v duchovní hodnoty lidstva. Trosky jeho letounu byly nalezeny nedaleko francouzského přístavu Marseille, jeho smrt však nebyla objasněna. Filozofické dílo Citadela zůstalo nedokončené a bylo vydáno posmrtně.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM