EN

S láskou, Nina

Nina Stibbeová


Vtipné memoáry plné moudrosti. Adrian Mole a Mary Poppinsová v jedné osobě, to vše v kulisách intelektuálního severního Londýna.
Nina Stibbeová v 80. letech pracovala jako chůva dvou chlapců v Londýnské intelektuální rodině a z dopisů, které psala domů své sestře Viky, vznikla tato kniha. Popisuje zážitky ze trochu zvláštní rodiny, ve které zažívala zkoušky i výhry, vtipné i vážné situace. Jsme také svědky samotného vývoje autorky, ze které se postupem času stává samostatná žena, pevně rozhodnutá vystudovat literaturu.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Love, Nina
Původní jazyk angličtina
Počet stran 392
EAN 9788075971340
Datum vydání 30.08.2018
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,611
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Román S láskou, Nina nás přivádí do anglické intelektuální rodiny v 80. letech 20. století. Autorka Nina Stibbeová čerpá ze své vlastní zkušenosti, kdy se jako mladá a nezkušená dívka stala chůvou v rodině Mary-Kay Wilmersové, která je známá editorka London Review of Books. Pečovala o dva syny Mary-Kay a sžívala se s poněkud zvláštní rodinnou situací, názory, poznávala zde nové lidi, především z okruhu tehdejší literární a filmové elity.

Dopisy, adresované její sestře Viky, nás vtahují do zcela obyčejného života a každodenních radostí i strastí, jež jsou součástí mnoha podobných rodin. Ukazují nám také samotný vývoj autorky, ze které se postupem času stává samostatná žena, pevně rozhodnutá vystudovat literaturu.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM