EN

Oranžový Balonkový pejsek

Don Thompson


Nahlédněte do zákulisí trhu s uměním! Provede vás autor bestsellerového titulu Jak prodat vycpaného žraloka za 12 milionů dolarů.
Ekonom a sběratel současného umění, Don Thompson, znovu poodhaluje vzrušující svět obchodování s uměleckými díly. Nahlíží na něj skrze principy behaviorální ekonomie, poukazuje na častou iracionalitu lidského rozhodování, jež vede k prodeji či koupi uměleckého artefaktu. Autor své čtenáře provádí věhlasnými aukčními síněmi, galeriemi a muzei, a svůj zasvěcený výklad prokládá mnohdy téměř neuvěřitelnými historkami pracovníků těchto institucí.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Orange Balloon Dog
Původní jazyk angličtina
Překladatel Martina Neradová
Počet stran 264
EAN 9788074736889
Datum vydání 17.09.2018
Věk od 18
Formát 170x240 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Artberry
Hmotnost 0,593
Typ Kniha
Vazba měkké desky z kartonu

Co a proč se děje v paralelním vesmíru, jímž je nejvyšší cenová úroveň trhu se současným uměním

“Ceny za současná umělecká díla nejvyšší úrovně stoupají nejen v důsledku vlastních uměleckých kvalit, ale také v souvislosti s poptávkou ze strany superbohatých sběratelů, státních fondů a agentů, s transakcemi nepodléhajícími zdanění a prestižními uměleckými veletrhy. Mnozí aktéři z uměleckého světa dnes přijímají premisu, že na současném umění je nejzajímavější jeho finanční hodnota.

Nejvyšší cenová úroveň trhu se současným uměním – obchodníci, agenti a aukční domy – je mnohem složitější a sofistikovanější, než se obecně soudí. Poté, co vyšly dvě předchozí knihy o trhu s uměním Jak prodat vycpaného žraloka za 12 milionů dolarů a Supermodelka a krabice Brillo, mě lidé často žádali, abych jim vysvětlil, co a proč se na tomto trhu děje. Jistý vhled do této problematiky poskytuje behaviorální ekonomie, na niž se v této knize opakovaně odvolávám. Některé postřehy odrážejí iracionalitu lidského chování a rozhodování. Jiné se týkají snahy ovlivnit jednání sběratelů při koupi uměleckých děl.

Tato kniha dává nahlédnout do světa obchodníků s uměním a aukčních domů a vypráví historky někdejších vedoucích pracovníků z New Yorku, Londýna, Lucemburku a Pekingu odpovědných za nákup a prodej uměleckých děl.”

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Don Thompson

Don Thompson

Ekonom a sběratel současného umění Don Thompson žije střídavě v Londýně a v Torontu. Jako profesor obchodu a podnikání se zaměřením na marketingovou strategii působil na London School of Economics, Harvard Business School a nyní na York University v Torontu. Je autorem nebo spoluautorem více než desítky knih o marketingu a ekonomice. Přispívá do The Times, Harper’s Magazine nebo The Art Economist. V České republice mu byly vydány tituly Jak prodat vycpaného žraloka (za 12 miliónů dolarů) či Supermodelka a krabice Brillo.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM