EN

Záhada otevřených hrobů

Jorn Lier Horst


Cecílie, Leo a Une a pes Egon na stopě záhadného pokladu!
Škunerovou zátoku halí podzimní mlha a v ní se dějí mrazivé věci. Na starém hřbitově někdo vykopává hroby. Zřejmě v nich něco hledá. Ale co? Cecílie, Leo a Une se tentokrát budou muset vypořádat se strachem. Zdá se totiž, že kamarádi nejsou na stopě ukrytému zlatu sami. Zároveň se přiblíží i odhalení toho, kdo zabil Cecíliinu maminku. Po objevení nahrávky z Ptáčníkovy kamery už totiž ani policie nevěří, že šlo o nešťastnou náhodu.

Detailní informace

Číslo dílu 4
Jazyk čeština
Původní název Gravrovergaten
Původní jazyk norština
Řada CLUE
Překladatel Pavla Nejedlá
Počet stran 132
EAN 9788074737022
Datum vydání 15.10.2018
Věk od 10
Formát 145x205 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Trix
Hmotnost 0,267
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Škunerovou zátoku halí podzimní mlha. A v ní se dějí mrazivé věci. Na starém hřbitově, kde se už dávno nepohřbívá, zahlédne Leo v noci světla. Když se tam kamarádi zajdou podívat, zjistí, že někdo vykopává staré hroby, skoro jako by v nich něco hledal. Ale co? Na své cestě za rozluštěním záhady budou tentokrát Cecílie, Leo a Une muset často překonávat strach. Vždyť na hřbitově se prý zjevuje duch kněze, který před více než sto lety nepomohl posádce ztroskotané lodi. To však není jediný mrazivý příběh starého hřbitova a kostela. I varhaník popravený za války Němci po sobě zanechal tajemství. A možná i poklad. Ale zdá se, že Cecílie, Leo a Une nejsou na stopě ukrytému zlatu sami. Zároveň se kamarádi blíží i odhalení toho, kdo loni v létě zabil Cecíliinu maminku. Po objevení nahrávky z Ptáčníkovy kamery už totiž ani policie nevěří, že by šlo o nešťastnou náhodu...

Záhada otevřených hrobů je čtvrtým svazkem dobrodružné série pro mladé čtenáře ve věku 9–14 let. Jejím autorem je norský spisovatel a bývalý policejní vyšetřovatel Jorn Lier Horst, jehož kriminální romány pro děti i dospělé trvale opanují seznamy nejprodávanějších knih v Norsku.

CLUE znamená v angličtině stopu v policejním vyšetřování. Je to také název detektivní série pro mladé čtenáře ve věku 9–14 let. A konečně je to i zkratka počátečních písmen jmen hlavních hrdinů série: Cecílie, Lea, Une a psa Egona.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "CLUE"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst patří k nejvýznamnějším norským detektivkářům. Věnuje se výhradně žánru krimi a detektivky píše nejen pro dospělé, ale i pro děti. Vystudoval policejní akademii, kriminologii, psychologii a filozofii. Téměř dvacet let pracoval jako vyšetřovatel, a ačkoli je od roku 2013 spisovatelem na plný úvazek, stále udržuje kontakt s oborem. Svou první detektivku, v níž uvedl na scénu kriminalistu Williama Wistinga, napsal v roce 1995. Knihy z této série získaly několik literárních cen.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM