EN

Softwarové právo

Praktický průvodce právní problematikou v IT

Lukáš Jansa, Petr Otevřel, Martin Števko


Ve světě softwaru bez právních rizik!
Zkušení advokáti se v knize věnují oblasti IT práva zaměřujícího se na tvorbu, dodávky a servis softwaru. Výklad srozumitelný i neprávníkům doplňují konkrétní příklady z praxe a ukázkové formulace smluv ve všech důležitých oblastech softwarového práva. Autoři se věnují také popisům možných rizik a tomu, jak se s nimi vyrovnat. Kniha je určena IT manažerům, programátorům i zákazníkům a právníkům IT firem.

Detailní informace

Žánr právo
Jazyk čeština
Počet stran 488
EAN 9788025149140
Datum vydání 10.05.2018
Věk od 14
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,71
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Víte, jak formulovat smlouvu o implementaci softwaru nebo jakou uzavřít smlouvu s programátory, abyste se vyhnuli právním rizikům? S orientací ve složité oblasti softwarového práva vám pomůže tento praktický průvodce právní problematikou v IT.

Zkušení advokáti se v knize věnují oblasti IT práva zaměřujícího se na tvorbu, dodávky a servis softwaru. Výklad srozumitelný i neprávníkům doplňují konkrétní příklady z praxe a ukázkové formulace smluv ve všech důležitých oblastech softwarového práva. Autoři se věnují také popisům možných rizik a tomu, jak se s nimi vyrovnat. Kniha je určena IT manažerům, programátorům i zákazníkům a právníkům IT firem.

Publikace se mimo jiné věnuje těmto tématům:

* Licence a licenční smlouvy, open source a free software

* Ochrana proti softwarovému pirátství

* Monitoring zaměstnanců, nekalá činnost a vhodná smluvní úprava

* Možnosti distribuce softwaru, IT a veřejné zakázky

* Smluvní zajištění mlčenlivosti v IT

* Smlouvy o analýze v IT, vývoji, implementaci a servisu softwaru

* Licence a licenční smlouvy, Open Source a Free software

* Servis, údržba a řešení odpovědnosti za vady a škody

* Právní pojetí outsourcingu a Cloud Computingu

* Možnosti prodeje použitého softwaru

„Kniha Softwarové právo je unikátním počinem v autorskoprávní problematice, jelikož se snaží vymezit pojem software jak pro právníky, tak pro odborníky v IT, ale i pro méně zkušené vedoucí pracovníky a manažery firem. Považuji ji za určitý komunikační most mezi právníkem, IT specialistou a managementem firmy. Doporučil bych ji jako základní učebnici pro pochopení složitého právního světa softwaru, a to jak jeho uživatelům, tak dodavatelům.“

– Jakub Vlček, nezávislý softwarový a SAM auditor

O autorech:

Lukáš Jansa je advokátem a předním specialistou softwarového a internetového práva u nás. Publikoval celou řadu odborných textů a věnuje se přednáškové činnosti na odborných konferencích a seminářích.

Petr Otevřel je advokátem a předním odborníkem v oblasti IT práva u nás. Je autorem několika desítek článků věnovaných softwarovému právu a přednáší na odborných konferencích a seminářích.

Martin Števko je advokátem zaměřujícím se na IT. Je členem rady České společnosti pro systémovou integraci, v praxi má na starosti klientelu z oblasti informačních technologií.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM