EN

To ráno, kdy si pro nás přišli...

Janine di Giovanni


Syrský konflikt očima jejich obyvatel.
Téma občanské války v Sýrii plní již několik let zpravodajské relace sdělovacích prostředků. Sledujeme reportáže, dozvídáme se o postojích politiků, nicméně celý konflikt už vnímáme spíše jako sled děsivých čísel. Co je však za těmito čísly? Jsou to především osudy konkrétních lidí, kterým válka sebrala domov, blízké, lidskou důstojnost či je donutila k hromadné emigraci. A právě o těchto lidech je tato kniha. Kniha sestávající z osobních výpovědí, které lépe než než co jiné ilustrují co je skutečně válka.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Morning They Came for Us - Dispatches from Syria
Původní jazyk angličtina
Počet stran 208
EAN 9788026416142
Datum vydání 25.09.2017
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,377
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Téma občanské války v Sýrii plní již několik let zpravodajské relace sdělovacích prostředků na celém světě. Jako čtenáři a diváci masmédií sledujeme reportáže, dozvídáme se o postojích politiků a celou válku už vnímáme spíše jako sled děsivých čísel. Co je však za těmito čísly? Jsou to především osudy konkrétních lidí, kterým válka sebrala domov, blízké, lidskou důstojnost či je donutila k hromadnému útěku ze země. A právě o těchto lidech je tato kniha. Kniha sestávající z osobních výpovědí, které lépe než co jiné ilustrují co je skutečně válka.

Renomovaná novinářka Janine di Giovanni zpovídala během svého několikaletého působení v Sýrii zástupce různých sociálních skupin i odlišného vyznání, bojovníky z řad opozice i představitele vládního režimu. Její kniha je jedinečným svědectvím o syrském konfliktu s plným pochopením pro detail i celkový obraz.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM