EN

Manažerské účetnictví

Bohumil Král


Účetnictví pro manažery komplexně a moderně
Reedice vynikající domácí monografie nepopisuje pouze tradiční účetní metody a postupy; dokumentuje také vývoj ve využití progresivních metod řízení výnosnosti kapitálu, finanční pozice a peněžních toků. Přibližuje vztah manažerského účetnictví a systému řízení na bázi controllingu – vývoje controllingu a využití jeho principů v systému podnikového řízení a rovněž nové vývojové tendence manažerského účetnictví.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 792
EAN 9788072615681
Datum vydání 10.01.2019
Věk od 15
Formát 165x235 mm
Nakladatelství MANAGEMENT PRESS
Hmotnost 1,613
Typ Kniha + CD
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Učebnice autorského kolektivu VŠE v Praze pod vedením prof. Bohumila Krále se zabývá možnostmi tvorby a využitím systému finančních informací v řízení podnikatelského procesu z pozice managementu, jehož cílem je předložit ucelený účetní pohled na ekonomiku podniku. Autoři se nesnaží pouze o popis postupů, které se tradičně používají; jejich cílem je seznámit zájemce s progresivními metodami řízení efektivnosti a finanční pozice podniku.

Toto již čtvrté vydání úspěšné monografie je významně aktualizováno a obohaceno o řadu „novinek“ s cílem reagovat na další vývoj manažerského účetnictví a jeho navazujících oborů. Nově je do ní proto například zapracováno využití tzv. průtokového účetnictví v rozhodování na existující kapacitě, možnosti aplikace manažerského účetnictví v řízení vztahů vůči zákazníkům, jeho vazba na systémy měření výkonnosti a problematika environmentálního manažerského účetnictví a jeho vztahu k účetnictví udržitelného rozvoje.

Kniha je určena širokému okruhu uživatelů, od manažerů na různých úrovních řízení, pracovníků poradenských firem, odborníků specializovaných na finanční řízení, a to nejen v podnikatelské sféře, po posluchače vysokých škol ekonomického zaměření.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM