EN

1938 Věrni zůstaneme

Jan Drnek


Všechno mohlo být úplně jinak!
Osudový rok 1938, období mnichovské zrady a největší potupy Československé republiky. Dodnes se mezi vojenskými analytiky, historiky, ale i celou veřejností vedou vášnivé debaty o tom, zda jsme měli odmítnout postoupení Sudet a se zbraní v ruce bránit naši vlast. Stačilo málo, aby..., kdyby... A právě oním „kdyby“ se zaobírá tato jedinečná historická mystifikace, která svým smyslem pro detail i celek, ale i příběh samotný, bravurně vypráví příběh fiktivní obrany naší republiky před hitlerovskými vojsky.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 496
EAN 9788026413028
Datum vydání 21.11.2016
Věk od 14
Formát 165x235 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,97
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Všechno mohlo být úplně jinak!

Osudový rok 1938, období Mnichovské zrady a největší potupy mladé Československé republiky. Rok, který předznamenal konec naší státnosti o pár měsíců později. Dodnes se mezi vojenskými analytiky, historiky, ale i celou veřejností vedou vášnivé debaty o tom, zda jsme měli odmítnout postoupení Sudet a se zbraní v ruce bránit naši vlast. Stačilo málo, aby..., kdyby... A právě oním „kdyby“ se zaobírá tato jedinečná historická mystifikace , která svým smyslem pro detail i celek, strategii i taktiku, ale i příběh samotný, bravurně vypráví příběh fiktivní obrany naší republiky před hitlerovskými vojsky.

Hodnocení čtenářů

Pavel Petřík
Tato kniha mne velice zaujala a již jsem objednal a mám téměř dočtený i druhý díl. Již dlouhá léta jsem kolikrát přemýšlel, jak by to asi dopadlo, kdybychom na Mnichovský diktát v roce 1938 odpověděli Hitlerovi bojem. Myslím, že náš národ již zažil tolik příkoří a neustálého diktátu od vyšších mocenských uskupení a v nás to i nadále přežívá a vytrácí se národní uvědomnění. My jsme se bohužel historicky naučili ohnout hřbet... Kniha barvitě popisuje události i zákulisní politiku kolem Mnichova a končí těstně před osudným napadením. Kniha 1938 - Věrni zůstaneme byla naprosto famózní. Doufám, že v této fiktivní historické mystifikaci si urveme kus hrdosti pro náš lid ;-)

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM