EN

Příběhy hrdinů 20. století

Paměť národa


Poznejte dějiny prostřednictvím autentických svědectví těch, kteří je zažili na vlastní kůži!
Knižní sbírka fascinujících případů obětí totalitní zvůle v Československu přináší pestrou mozaiku mapující všechno, co obyvatelé této země ve 20. století prožili: války, nacistickou a sovětskou okupaci, komunistické lágry, monstrprocesy, ale také vzepjetí proti totalitě. Pohnuté osudy, v kterých se zrcadlí jednotlivé éry našich dějin, jsou mnohdy napínavější než smyšlené thrillery. Zvláště jímavé jsou příběhy těch, kdo byli pronásledování jak mocí nacistickou, tak komunistickou.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
EAN 9788025905661
Datum vydání 26.09.2016
Věk od 15
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,536
Typ Kniha

Poznejte dějiny prostřednictvím autentických svědectví těch, kteří je zažili na vlastní kůži!

Knižní sbírka fascinujících případů obětí totalitní zvůle v Československu přináší pestrou mozaiku mapující všechno, co obyvatelé této země ve 20. století prožili: války, nacistickou a sovětskou okupaci, komunistické lágry, monstrprocesy, ale také vzepjetí proti totalitě. Pohnuté osudy, v kterých se zrcadlí jednotlivé éry našich dějin, jsou mnohdy napínavější než smyšlené thrillery. Zvláště jímavé jsou příběhy těch, kdo byli pronásledování jak totalitní mocí nacistickou, tak komunistickou… Jak řekla jedna z pamětnic:„Čím je člověk víc pod tlakem, tím se chová líp.“ Platí to pro vojáky z čs. posádky, jež se postavila v roce 1939 jako jediná Němcům, stejně jako pro prostého občana, který než by se upsal StB, raději volil život v šikaně.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Příběhy hrdinů 20. století"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit

Recenze

blesk.cz - Jak prožívali Češi 20. století

„…Strádání, nespravedlnost a mnohdy i smrt spojuje příběhy pamětníků, které Adam Drda a Mikuláš Kroupa se svými kolegy posbírali do knihy Příběhy hrdinů 20. století. Pokud toužíte pochopit, z čeho naše současnost vychází, neváhejte a začtěte se..."
NAPIŠTE NÁM