EN

Historie i současnost legendární značky.
Značka Wikov byla co do objemu výroby naší nejmenší meziválečnou automobilkou, moderním konstrukčním řešením však předčila mnohem větší a starší továrny a stala se tak po zásluze středem zájmu odborníků i laické veřejnosti doma a v zahraničí. Tato kniha mapuje osobní, sportovní a užitkové automobily i traktory Wikov, jejich konstrukci, vývojové etapy továrny a úspěchy v závodech a soutěžích. Text je doplněn o dobové zprávy a články, které přibližují stav techniky a života v první polovině 20. století.

Detailní informace

Žánr autosalon
Jazyk čeština
Počet stran 152
EAN 9788026408840
Datum vydání 23.11.2015
Věk od 17
Formát 210x285 mm
Nakladatelství CPRESS
Edice Autosalon
Hmotnost 0,613
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Historie i současnost legendární značky.

Značka Wikov byla co do objemu výroby naší nejmenší meziválečnou automobilkou, moderním konstrukčním řešením však předčila mnohem větší a starší továrny a stala se tak po zásluze středem zájmu odborníků i laické veřejnosti doma a v zahraničí. Tato kniha mapuje osobní, sportovní a užitkové automobily i traktory Wikov, jejich konstrukci, vývojové etapy továrny a úspěchy v závodech a soutěžích. Text je doplněn o dobové zprávy, články a návody, které přibližují stav techniky a života v první polovině 20. století.

Z obsahu knihy:

- Vznik a historie firmy

- Výroba zemědělských strojů

- Automobilové oddělení továrny Wichterle & Kovářík

- Technická koncepce automobilů Wikov

- Prototypy osobních vozů

- Sériová výroba

- Sportovní a závodní automobily Wikov

- Užitkové automobily

- Motorové pluhy a traktory Wikov

- Osobnosti automobilky

- Wikov v současnosti

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Marián Šuman-Hreblay

Marián Šuman-Hreblay

Marián Šuman-Hreblay žije s rodinou v Liptovském Mikuláši. Absolvoval Filozofickou fakultu Karlovy Univerzity v Praze a již několik dekád se věnuje automobilové historii, především československým značkám a karosářským firmám z celého světa. Je autorem více než deseti velmi úspěšných knižních publikací, z nichž tři získaly prestižní ocenění od organizace The Society of Automotive Historians. Svými články pravidelně přispívá do odborných časopisů v České republice i zahraničí (Slovensko, Německo, Velká Británie).
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM