EN

Malý princ - dvojjazyčné vydání

Česko- francouzská verze

Antoine de Saint-Exupéry


Jedno z klasických děl světové literatury, tentokrát v dvojjazyčné verzi.
Představte si, že se ocitnete sami uprostřed pouště, kde široko daleko není živé duše, když vtom se před vámi zjeví blonďatý chlapec. A jako by to nestačilo, nedá jinak, než abyste mu nakreslili beránka. To jednoho překvapí! Od toho okamžiku už netoužíte po ničem jiném než zjistit, kde se ten zvláštní kluk vzal a co prožil. A než se nadějete, procestujete s ním planety podnikatelů, pijáků, náfuků nebo lampářů. Česko-francouzská verze s vysvětlivkami překladatele.

Detailní informace

Žánr pohádka
Jazyk francouzština
Překladatel Richard Podaný
Počet stran 152
EAN 9788000039329
Datum vydání 17.08.2015
Věk od 9
Formát 125x205 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,224
Typ Kniha
Vazba měkké desky z kartonu

Jedno z klasických děl světové literatury, tentokrát v dvojjazyčné verzi

Česko-francouzská verze s vysvětlivkami překladatele.

Představte si, že se ocitnete sami uprostřed pouště, kde široko daleko není živé duše, když vtom se před vámi zjeví blonďatý chlapec. A jako by to nestačilo, nedá jinak, než abyste mu nakreslili beránka. To jednoho překvapí! Od toho okamžiku už netoužíte po ničem jiném než zjistit, kde se ten zvláštní kluk vzal a co prožil. A než se nadějete, procestujete s ním planety podnikatelů, pijáků, náfuků nebo lampářů.

Imaginez-vous perdu dans le désert, loin de tout lieu habité, et face a un petit garçon tout blond, surgi de nulle part. Si de surcroît ce petit garçon vous demande avec insistance de dessiner un mouton, vous voila plus qu'étonné ! A partir de la, vous n'aurez plus qu'une seule interrogation : savoir d'ou vient cet étrange petit bonhomme et connaître son histoire. Tres vite, vous découvrez d'étranges planetes, peuplées d'hommes d'affaires, de buveurs, de vaniteux, d'allumeurs de réverberes.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint Exupéry byl francouzský spisovatel, letec a filozof, autor pohádkového příběhu Malý princ. Rodina mu pro jeho roztomilou tvář a lokny přezdívala Král Sluníčko. Byl velmi zvídavé a bystré dítě, rád vynalézal nové věci a vymýšlel vlastní básničky. Vždy obdivoval piloty, a tak není divu, že se při nástupu do vojenské služby nechal přidělit k letectvu. Prošel výcvikem pro vojenské i civilní piloty. Při první vážné nehodě se těžce zranil, na několik let povolání pilota opustil a živil se jako obchodní zástupce automobilové značky. Práce pro leteckou společnost ho ale naplňovala víc, v tomto období napsal knihy o létání Kurýr na jih a Noční let. Přivydělával si psaním reportáží a pokoušel se o dálkové lety. Při jednom z nich se vážně zranil, přesto se aktivně zapojil do leteckých bojů v druhé světové válce. Byl jedním z nejodvážnějších bojovníků. Odsuzoval předsudky a rasismus, věřil v duchovní hodnoty lidstva. Trosky jeho letounu byly nalezeny nedaleko francouzského přístavu Marseille, jeho smrt však nebyla objasněna. Filozofické dílo Citadela zůstalo nedokončené a bylo vydáno posmrtně.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM