EN

Mžik

O myšlení bez přemýšlení

Malcolm Gladwell


Rozhodnutí učiněná velmi rychle mohou být stejně dobrá jako rozhodnutí opatrná a rozvážná.
Mžik je o jednom prostém faktu: velmi rychlá a leckdy zdánlivě neuvážená rozhodnutí mohou být stejně dobrá jako rozhodnutí opatrná a rozvážná. Není totiž důležité mít co nejvíce informací, ale vybrat si ty podstatné. Schopnost mít jasno již v prvních dvou sekundách nebývá podle autora knihy Malcolma Gladwella žádným darem z hůry, kterým disponuje pár šťastlivců. Je to schopnost, kterou v sobě může vypěstovat každý z nás.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Blink
Původní jazyk angličtina
Řada Gladwell
Počet stran 248
EAN 9788026503811
Datum vydání 01.06.2015
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,406
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Co se děje v našem mozku, když se musíme rychle rozhodnout a nemáme čas přemýšlet? Jak je možné, že znalec umění rozpozná na první pohled padělek, který neodhalily komplikované testy? Jak se stane, že vycvičení policisté zabijí v přestřelce nevinného člověka, protože ho považovali za zločince? Můžeme se spoléhat na stereotypy, anebo nás zradí? Momenty našeho instinktivního rozhodování zkoumá ve své nejnovější knize Mžik americký novinář Malcolm Gladwell. Ukazuje, že není důležité mít co nejvíce informací, ale vybrat si ty podstatné.

Česky již vyšly i předchozí autorovy bestsellery: Bod zlomu a Mimo řadu.

Další tituly z řady "Gladwell"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell

Novinář a spisovatel Malcolm Gladwell píše od roku 1996 příspěvky do časopisu The New Yorker, před tím byl reportérem v deníku The Washington Post. Narodil se v Anglii, vyrůstal v kanadském Ontariu a nyní žije v New Yorku. Znám je především díky svým knihám Bod zlomu a Mžik.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM