EN

Václav Klaus – My, Evropa a svět

Václav Klaus


Směřování dnešního světa se odchyluje od hodnot a principů, jakými jsou svoboda, tržní hospodářství a parlamentní demokracie

Detailní informace

Žánr politika
Jazyk čeština
Počet stran 180
EAN 9788025317556
Datum vydání 19.02.2013
Věk od 0
Formát 165x235 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,514
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Směřování dnešního světa se odchyluje od hodnot a principů, jakými jsou svoboda, tržní hospodářství a parlamentní demokracie, kterých jsme rychle dosáhli na počátku 90. let. Tento neutěšený stav mne trápí a vidím jej nejen v naší zemi, ale také v Evropě a celém západním světě. Proto název knihy My, Evropa a svět.

Tento text jsem záměrně napsal a čtenářům předkládám až v posledním roce svého prezidentování. Zdůrazňuji to, neboť jsem chtěl knihu vydat před jeho ukončením, ještě do jisté míry svázán s prezidentskou funkcí. Nejsou to žádné paměti, na ty se ještě necítím, ale je to vážné zamyšlení nad uplynulými dvěma desetiletími. Toto období bylo pro mne - stejně jako pro miliony lidí v naší zemi - vytouženou érou života bez těžkého krunýře, kterým nás svazoval, brzdil a tlumil komunismus.

Název "My, Evropa a svět" je snad až příliš ambiciózní. Jsem si vědom, že to, co mohu v této knize postihnout, jsou jen zlomky toho všeho, co se v dnešním, rychle měnícím se světě děje.

V knize diskutuji zlomové okamžiky, klíčové události uplynulých 23 let tak, jak jsem je viděl, vnímal a chápal. Mohl jsem na něco zapomenout nebo něco nedocenit, ale věřím, že to hlavní tam je. Např.:

" Pád komunismu

" Rozpad Sovětského svazu

" Rozdělení Československa (a jeho měny)

" Jedenácté září aneb past, do které nás vlákal terorismus

" Finanční a ekonomická krize let 2008 - 2009 a její důsledky

" Arabské jaro

a další kapitoly.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM