EN

Fotografujeme portréty

Michal Bartoš


Lidská tvář jako vaše inspirace
Fotografujete rádi portréty lidí a potřebujete inspiraci? Chcete se naučit, jak divákům zprostředkovat víc než jen odraz toho, co se zrovna nacházelo před objektivem? Nechte si tedy od zkušeného autora a fotografa poradit, jak ovládnout tuto tradiční, ale stále se proměňující disciplínu, a objevte nečekané pohledy na své známé, náhodné kolemjdoucí či rodinné příslušníky.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 168
EAN 9788025138106
Datum vydání 01.04.2013
Věk od 15
Formát 210x235 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,61
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Fotografujete rádi portréty lidí a potřebujete inspiraci? Chcete se naučit, jak divákům zprostředkovat víc než jen odraz toho, co se zrovna nacházelo před objektivem? Nechte si tedy od zkušeného autora a fotografa poradit, jak ovládnout tuto tradiční, ale stále se proměňující disciplínu, a objevte nečekané pohledy na své známé, náhodné kolemjdoucí či rodinné příslušníky.

Kromě mnoha výtečných záběrů, kterými se můžete inspirovat, doprovází text řada tipů a doporučení, jež začátečníkům pomohou s prvními kroky při fotografování portrétů a pokročilým poskytnou rychlé zlepšení v technické i výtvarné kvalitě jejich snímků.

Autor se v knize mimo jiné věnuje těmto tématům:

- Správná kompozice a expozice

- Nejčastější chyby začátečníků

- Focení v interiéru, exteriéru i ateliéru

- Výběr správného technického vybavení

- Rodinná fotografie, fotografování více osob

- Stylizovaný portrét, glamour, reportážní portrét a další

O autorovi:

Michal Bartoš je auto­rem populárních knih Kompozice v digitální fotografii a Fotografujeme architekturu. Fotografii se začal věnovat už v dětství s flexaretou svého otce. Absolvoval Institut výtvarné fotografie (dnešní ITF) a v současné době je fotografem na volné noze. Některé jeho snímky se staly součástí sbírky UNICEF „Mládež 80. let“ a roku 1996 získal v soutěži Czech Press Photo první cenu v kategorii Každodenní život. S jeho prací se můžete seznámit na stránkách http://www.michalbartos.cz nebo http://clovecina.cz.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM