EN

České bezlepkové pečení

Sladké i slané dobroty

Hana Čechová Šimková


Bezlepkový život plný dobrého pečiva a cukroví!
I život bez lepku může být plný lákavých sladkých dortíků, vdolečků, sušenek, ale i pizzy, slaného lístkového pečiva a dalších dobrot upečených z mouky! Recepty v této knize vycházejí ze zvyklostí a tradic normální české rodiny pro potřeby celého roku, včetně klasických svátků jako jsou Vánoce a Velikonoce, jsou však připraveny z bezlepkových surovin, a některé počítají také s dalšími alergiemi. Autorka je maminkou pěti dětí, pro něž už více než dvacet let připravuje bezlepkovou stravu.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 96
EAN 9788026401223
Datum vydání 08.10.2012
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,42
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

I život bez lepku může být plný lákavých sladkých dortíků, vdolečků, sušenek, ale také pizzy, slaného lístkového pečiva a dalších dobrot!

Recepty v této knize vycházejí ze zvyklostí a tradic běžné české rodiny pro potřeby celého roku, včetně klasických svátků, jako jsou Vánoce a Velikonoce, jsou však připraveny z bezlepkových surovin, a některé počítají také s dalšími alergiemi. Autorka je maminkou pěti dětí, pro něž už více než dvacet let připravuje bezlepkovou stravu. Velmi cenné jsou její zkušenosti a postřehy, které usnadní práci těm, kdo s bezlepkovým pečením začínají.

V knize mimo jiné naleznete:

Kynutá těsta (chleba, housky, dalamánky, rohlíky, vánočka, mazanec, americké koblížky, Honzovy buchty, dukátové buchtičky, bavorské vdolečky, moravské koláčky, svatební koláče, ale také pizza, langoše…)

Lístková těsta (štrúdly, bramborová těsta, povidlové trojhránky, kremrole, ale také lístkový hotdog, plněné škeble, zelná kapsa, sýrové tyčinky, slané tyčinky…)

Buchty, bábovky, dorty a řezy (anglický perník, muffiny, bábovky – pudinková, šlehačková, banánová, tvarohová, strakatá, stracciatella, pohankové vafle, vánoční štola, velikonoční beránek, ovocná bublanina, rolády, buchty, moučníky, smaženky, úžasné řezy, tvarožník, dorty, tiramisu, lívanečky, piškotové korpusy…)

Sušenky a cukroví (linecké pudinkové těsto, máslové čajové pečivo, perníčky, trubičky, zázvorky, vanilkové rohlíčky, roládky, tlapky, sušenky, mrkvové cukroví, vosí hnízda, kokosky, odpalované věnečky, ovocné košíčky, nepečená roláda, pohankové bochánky, marcipán, marcipán z marshmallow…)

Polevy a krémy (tvarohový, odlehčený tvarohový, bezmléčný, žloutkový, pařížský, karamelovo

-máslový…)

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Hana Čechová Šimková

Hana Čechová Šimková

Autorka s rozmanitým spektrem tvorby někdy píše i pod pseudonymem Zuzana Čechová. Díky svým bohatým zkušenostem ze života s početnou rodinou se neuzavírá jen do jedné oblasti. Věnuje se knihám o zdravé výživě a výživě pro lidi se zdravotním omezením, knihám pro děti, ale již zabrousila také do žánru lechtivých románů.

Svou autorskou aktivitu zahájila úspěšnou kuchařkou České bezlepkové pečení, do které vložila své více než dvacetileté zkušenosti s bezlepkovým stravováním. V oboru zdravé výživy se snaží téměř každý rok vydat novou publikaci. Knihou Pohádkové nápady pro malé kutily a kuchtíky se naplno zapojila i do charitativní činnosti.

Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM