EN

jQuery pro neprogramátory

Průvodce využitím knihovny jQuery UI

Ondřej Baše


Jak na uživatelsky přívětivý web
Změňte své webové stránky na živou a atraktivní prezentaci! Autor vás naučí, jak s pomocí knihovny jQuery UI dodat nudným stránkám bohaté funkce a přívětivé uživatelské prostředí. V devíti kapitolách se seznámíte s postupy, jak elegantně kontrolovat data ve formulářích, vypisovat seznamy a následně je řadit, přidat do prezentace multimediální obsah nebo vytvořit jednoduchou, přitom však plně funkční fotogalerii.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 368
EAN 9788025137505
Datum vydání 27.08.2012
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,575
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Chcete své webové stránky změnit na interaktivní a živou prezentaci, se kterou budou její návštěvníci rádi pracovat? Naučte se pomocí knihovny jQuery UI vytvářet funkčně bohaté a uživatelsky přívětivé weby, na něž se budou jejich uživatelé rádi vracet.

V devíti kapitolách se postupně seznámíte se základy knihoven jQuery a zejména jQuery UI, na které navazují další, pokročilejší techniky. Autor vám na řadě praktických a plně funkčních příkladů ukáže, jak webové prezentaci přidat další funkce, které návštěvníkovi stránek zpříjemní jejich čtení a používání. Dozvíte se, jak vylepšit svůj web o praktické prvky (formuláře, galerie, multimédia), jejichž používání bude návštěvníky bavit a nevyžene je při prvním špatně zadaném vstupu.

Publikace vás mimo jiné naučí:

* Měnit vzhled stránek pomocí motivů

* Rozmístit navigaci a zpřehlednit tak webovou prezentaci

* Kontrolovat data zadaná do formulářů

* Implementovat do webové aplikace přesouvání prvků myší

* Vypisovat seznamy a umožnit jejich další řazení

* Přidat na stránky multimediální obsah

* Vytvořit uživatelsky přívětivou fotogalerii

O autorovi:

Ondřej Baše je zkušený programátor webových aplikací, které vyvíjí především s použitím jazyků JavaScript, PHP, HTML a CSS. Při vývoji využívá i oblíbených knihoven jQuery a jQuery UI. Přeložil také řadu titulů o webových technologiích.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM