EN

Ve stínu baobabů

Jaroslav Mareš


Do tajemné Afriky za čarodějnými rituály a záhadnými zvířaty!
Závěrečný díl volné trilogie (Smrt ve sloní trávě, Šepot buše, Ve stínu baobabů) o zvířatech, tajemstvích a magických obřadech Afriky se tentokrát zaměřuje na tajemné čarodějnické rituály, podivné události z historie i pátrání po některých vědě stále neznámých zvířatech, o jejichž reálné existenci jsou místní obyvatelé na základě svých zkušeností přesvědčení. Věnuje se ale i historii objevování těch, která dnes již ztratila svou záhadnou masku a stala se součástí běžné zoologie.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 336
EAN 9788072466702
Datum vydání 14.05.2012
Věk od 18
Formát 160x240 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,789
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Do tajemné Afriky za čarodějnými rituály a záhadnými zvířaty

Závěrečný díl volné trilogie (Smrt ve sloní trávě, Šepot buše, Ve stínu baobabů) o zvířatech, tajemstvích a magických obřadech Afriky se tentokrát zaměřuje na tajemné čarodějnické rituály, podivné události z historie i pátrání po některých vědě stále neznámých zvířatech, o jejichž reálné existenci jsou místní obyvatelé na základě svých zkušeností přesvědčení. Věnuje se ale i historii objevování těch, která dnes již ztratila svou záhadnou masku a stala se součástí běžné zoologie. To ovšem neznamená, že by autor zapomínal na to, co ho od jeho prvních cest do Afriky lákalo nejvíc – na velká divoká zvířata a s nimi prožitá dobrodružství. O tom svědčí i bohatá barevná příloha.

Jak skončil levhartí muž, který se chystal roztrhat vlastní sestru? Udržuje se v západní Africe stále kult nesmrtelných, ztělesňovaných hrozivými hrobovými soškami? Existují dosud v příšeří pralesa tajemné svatyně džu-džu? Proč přízračný had zabíjel jen ženy? A co je pravdy na tom, že moře čas od času vyplaví zlaté a stříbrné mince z pokladu pirátského kapitána Robertse, ukrytého kdesi v podmořské jeskyni u pobřeží malého ostrůvku Suridé?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM