EN

Čemu a proč se smějeme?

Humor z pohledu psychoanalýzy - co o nás napoví vtipy, které vyprávíme a posloucháme

Slavoj Titl, Pavel Horčák


Humor v psychoanalýze a psychoanalýza v humoru
Co o nás vypovídají vtipy, které vyprávíme a smějeme se jim? Ukazují nejen to, že máme chuť být veselí, ale třeba i to, že po něčem toužíme, něco nám chybí a jiné věci nebo situace nesnášíme. Jejich prostřednictvím řešíme i své úzkosti a nepohodu. Tematika vtipů a humoru obecně se proto nevyhnula ani psychoanalýze a jejímu putování do útrob lidské duše.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 200
EAN 9788020462671
Datum vydání 01.02.2024
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,272
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Psychoanalytici PhDr. Slavoj Titl a PhDr. Pavel Horčák nahlížejí na humor z pohledu psychoanalýzy a přinášejí zajímavá a překvapivá zjištění.

Svojí knížkou, která obsahuje množství vtipů doplněných komentáři a výkladem autorů, chtějí nejen poučit, ale zároveň i pobavit. Rozkrývají lidské pohnutky k různému konání a chování a vysvětlují, jaké role může humor v našich životech hrát.

Vždycky totiž nejde jen o to zasmát se, někdy je vtip i obranou nebo útěkem před realitou. Ale i tak platí, že smích léčí a svědčí duši i tělu mnohem víc než vážná a ustaraná tvář.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit

Recenze

lacultura.cz - Čemu a proč se smějeme?

„Slavoj Titl a Pavel Horčák jsou studovanými odborníky na duševní zdraví. V jejich útlé publikaci Čemu a proč se smějeme? se čtenář nejen pobaví a obohatí o nové vtipy nejrůznějších témat, ale také nahlédne pod povrch humoru do lidského podvědomí, což může napomoci rozvoji jeho emoční inteligence.“
NAPIŠTE NÁM