EN

Mozaika duše

Desatero pro zdravější duši a vztahy

Tomáš Kvapilík


Duševní zdraví a kvalitní vztahy podle známého terapeuta
Chcete se cítit psychicky vyrovnaní a navazovat zdravé vztahy, ale nevíte, kde začít? Vydejte se s psychologem a psychoterapeutem Tomášem Kvapilíkem na překvapivou cestu krajinou duše. Odhalíte nevědomé stavební kameny své psychiky, kořeny stresu, mechanismy úzkosti, deprese i svého vnitřního kritika. Všechny zásady desatera pro kvalitní duševní hygienu jsou podložené mnohaletou psychoterapeutickou prací, doplněné o ukázky z praxe i osobní příběh autora. Poskládejte si vlastní duši do zdravějšího tvaru!
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 224
EAN 9788020462381
Datum vydání 02.11.2023
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,511
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Chybí vám jasný a výstižný přehled toho nejdůležitějšího pro duševní zdraví? Chcete se udržovat psychicky vyrovnaní a navazovat zdravé vztahy, ale nevíte kde začít?

Vydejte se s psychologem a psychoterapeutem Tomášem Kvapilíkem na překvapivou cestu krajinou duše. Poznejte nevědomé stavební kameny vaší psychiky, které vás v životě mohou vést k nešťastným volbám. Odhalte svého vnitřního kritika, emoční vzorce, kořeny stresu a principy spokojených vztahů. Seznamte se s mechanismy úzkosti a deprese, které jsou zahalené mnoha mýty. Podpořte své sebevědomí, laskavost k sobě i návyky duševní hygieny.

Všechny uvedené zásady jsou podložené mnohaletou psychoterapeutickou prací, doplněné o ukázky z praxe i osobním příběhem autora. Neváhejte a poskládejte si s pomocí této specifické publikace mozaiku vlastní duše do zdravějšího tvaru.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Iva Šindelková
S podtitulem Desatero pro zdravější duši a zdraví obsahuje 10 kapitol známého psychologa a psychoterapeuta Tomáše Kvapilíka, jež se věnují, jak jinak, duši. V kapitolách se snaží poukázat na spletitosti a komplikovanosti duše, co všechno a jak ovlivňuje náš život a pomáhá čtenáři, zájemci, potřebnému, respektive komukoliv, komu se kniha dostane do rukou, jak rozpoznat příchozí problém, kde hrozí komplikace, jak se jim vyhnout a když už se jim člověk nevyhne, poukáže na směr, jakým se případně vydat, jak s nimi nakládat tak, aby člověk neublížil jednak okolí, ale hlavně sám sobě. A věřte mi, že se budete vidět v každé zmíněné složce. Čtenář si tak může poskládat tu pomyslnou mozaiku díky konkrétním příběhům z praxe a zdánlivě jednoduchým úkolům. Píši zdánlivě, protože co se může jevit jako jednoduchý úkol, nás při hlubším zamyšlení může potrápit, může nám otevřít oči a díky tomu můžeme dojít k zajímavým poznatkům o nás samotných. Autor přidává také své osobní příklady a doprovodná videa (ke každému tématu čtenář nalezne QR kód na video, kde se danému tématu pan Kvapilík věnuje obšírněji). Na konci kapitoly autor nezapomene zmínit další případnou literaturu, která čtenáři, který má zájem prostudovat danou problematiku ještě hlouběji, může dopomoci při další cestě k poznání tak komplexní a komplikované, přesto krásné mozaiky, jakou duše bezpochyby je. A co víc, určitě se k tématům, informacím a poznatkům budete chtít vracet.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Tomáš Kvapilík

Tomáš Kvapilík

Narodil se v Brně, kde vystudoval gymnázium a pětiletý obor psychologie na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity. Absolvoval sedmiletý systematický výcvik v gestalt psychoterapii. Pracuje jako psycholog a psychoterapeut v soukromé praxi. Předtím působil jako terapeut v komunitě pro drogově závislé, poté jako psycholog v Intervenčním centru Spondea pro osoby ohrožené domácím násilím. Cílem jeho práce je pomoci klientům vrátit se do běžného života, najít stabilitu či vypořádat se s utrpením či traumaty. Žije v Praze.
Zobrazit profil autora

Recenze

Databazeknih.cz - Mozaika duše

„Kniha je krátká, ale u takto složitého tématu jsem opravdu ocenila její lehkost. Pokud hledáte první krok pro cestu za prací sám na sobě, je tato kniha pro vás.“

Databazeknih.cz - Mozaika duše

„Autor přidává také své osobní příklady a doprovodná videa (ke každému tématu čtenář nalezne QR kód na video, kde se danému tématu pan Kvapilík věnuje obšírněji). Na konci kapitoly autor nezapomene zmínit další případnou literaturu, která čtenáři, který má zájem prostudovat danou problematiku ještě hlouběji, může dopomoci při další cestě k poznání tak komplexní a komplikované, přesto krásné mozaik...

mezizenami.cz - MOZAIKA DUŠE: DESATERO PRO ZDRAVĚJŠÍ DUŠI A VZTAHY

...V každé z deseti kapitol pak jednotlivá témata, která považuje za nejdůležitější, rozebírá do hloubky. Nebojí se také připojit konkrétní příklady z praxe nebo z osobního života a čtenář se tak může v některých situacích poznat....

Databazeknih.cz - Mozaika duše

„Při čtení téhle knihy jsem se cítila zároveň tak trochu jako na odborné přednášce, ale i jako na kafi s kamarádem. Jak už jsem zmínila, s terapií žádné osobní zkušenosti nemám, ale po dočtení mám pocit, jako bych se jedné zúčastnila. Kniha totiž obsahuje hromadu konkrétních příkladů i cvičení, která vám pomohou odemknout v sobě zamčené šuplíčky, kterým je potřeba věnovat pozornost.“
NAPIŠTE NÁM