EN

Kapitula: Duna

Frank Herbert


Pouštní planeta Arrakis neboli Duna byla zničena atomovým útokem Ctěných matre. Jen jedna frakce lidstva může ohrozit moc tohoto lítého matriarchálního kultu, a to Bene Gesserit, vybavený dědictvím Duny. Pod vedením Matky představené Darwi Odradové kolonizuje Bene Gesserit úrodnou planetu Kapitula a vytrvale, míli za mílí ji proměňuje v poušť. Pokud Sesterstvo uspěje s chovem písečných červů, ovládne produkci nejvýznamnější komodity v celém vesmíru, koření zvaného melanž.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr sci-fi
Číslo dílu 6
Jazyk čeština
Původní název CHAPTERHOUSE DUNE Book #6
Řada Duna
Překladatel Dana Chodilová
Počet stran 496
EAN 9788026919681
Datum vydání 14.12.2022
Věk od 15
Formát 135x202 mm
Nakladatelství Baronet
Hmotnost 0,506
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Pouštní planeta Arrakis neboli Duna byla zničena atomovým útokem Ctěných matre. Jen jedna frakce lidstva může ohrozit moc tohoto lítého matriarchálního kultu, a to Bene Gesserit, vybavený dědictvím Duny. Pod vedením Matky představené Darwi Odradové kolonizuje Bene Gesserit úrodnou planetu Kapitula a vytrvale, míli za mílí ji proměňuje v poušť. Pokud Sesterstvo uspěje s chovem písečných červů, ovládne produkci nejvýznamnější komodity v celém vesmíru, koření zvaného melanž. Ale jeho skutečnou zbraní zůstává muž, který prožil nesčetné životy – muž, který sloužil legendárnímu Paulu Muad’Dibovi…

Román Kapitula: Duna je závěrečným příběhem šestisvazkové ságy Duna, která patří do zlatého fondu světové science-fiction.

Další tituly z řady "Duna"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM