EN

Koruna strachu

Rozálie Pražáková


Dobrodružství na stránkách knih může být skutečnější, než byste čekali.
Když Avery zemře strýček, zmizí s ním i poslední střípky dětských snů. To ale nelze říct o Twainovi, jejím bratranci a nejlepším příteli, který se těch svých drží zuby nehty. Je rozhodnutý zažít velké dobrodružství, objevit v rodinné vile něco, co jako děti přehlédli. A když se jim do rukou dostane tajemný klíč, otevřou se jim na stránkách zapomenuté knihy možnosti zasypané prachem, o kterých se jim ani nesnilo. To, co hltáte v knihách, by vás na vlastní kůži tolik neokouzlilo… Anebo ne?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Adéla Stopka
Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Počet stran 368
EAN 9788076618237
Datum vydání 09.10.2023
Věk od 13
Formát 130x200 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,353
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Když sedmnáctileté Avery zemře strýček, zmizí spolu s ním i poslední střípky jejích dětských snů. To však nelze říct o Twainovi, jejím bratranci a nejlepším příteli, který se těch svých drží zuby nehty. Je rozhodnutý zažít velké dobrodružství, vrátit se do let, kdy spolu s Avery pročesávali tajné chodby rodinné vily, a objevit něco, co jako děti přehlédli. A když se jim do rukou dostane tajemný klíč, otevřou se jim na stránkách zapomenuté knihy možnosti zasypané prachem, o kterých se těm dvěma nikdy ani nesnilo.

Vydejte se s Avery a Twainem za dobrodružstvím a třeba zjistíte, že to, co hltáte v knihách, by vás na vlastní kůži zase tolik neokouzlilo. Anebo ne?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Nela Vacková
Koruna strachu Rozálie Pražáková * kniha mi byla poskytnuta v rámci #spoluprace s @albatrosmedia Čas od času se někde zjeví talent a z něj pak plynou neuvěřitelná díla. Budu ještě chvíli potřebovat přesvědčovat, že Koruna strachu je debut. V žánru fantasy se jednoznačně pohybuje na předních příčkách a bylo to čtení plné akce. Setkáváme se s Avery, která se svým bratrancem Twainem zdědí klíč, jež odmyká dveře do příběhů zamčených v knihách, alespoň v té jedné speciální. S nedůvěrou přátelé klíč vyzkouší a k jejich překvapení se ocitají ve vymyšleném světě, který už ale nepůsobí přímo na kůži jako na stránkách knih. Oba jsou nuceni naučit se přežít ve světě hrubosti a krutovlády a postupně zjišťují, že jejich osoby jsou pro nově objevenou zem podstatně důležitější, než se dá čekat. Začíná trnitá cesta za pravdou a odhalením tajemství. Autorka se už ze začátku s ničím nepárá, jste hned vhozeni do děje a po celou knihu jedna akce stíhá druhou. Velmi se mi líbilo, že čtenář byl stále udržován v napětí, to se jen tak někde nepovede, to tempo bylo neuvěřitelné. Kapitoly jsou psány z pohledu několika postav, což dle mého názoru bylo skvělé, lépe se tak dal vnímat celý příběh ze všech úhlů, ale převládá Avery a Twain. Avery si mě zcela nezískala, za to za Twaina a Straku bych dala ruku do ohně. Vyskytují se více i méně sympatické osoby, ovšem právě u těch temnějšího charakteru mi dost vadilo násilí. Různé hrubosti a jiné myšlenky, například v podání Sullivana, mi čtení znepříjemňovaly a myslím si, že byly až příliš dávány na odiv. Každý žánr si jistě žádá své, ale v tomto bych osobně ubrala. Závěr byl, řekněme, překvapující. Je vidět, že autorka si připravila půdu na možné pokračování, ale konkrétně mě stačil i tento. Vynořilo se zde mnoho otázek, to ano, ale lze ho taktéž chápat jako uzavřenou epizodu odehrávající se v jiném světě. Zpracování i originálním námětem krásná kniha, s drobným varováním násilí doporučuji. Zaujala mě především myšlenka, že ne každému by se líbilo být v těle postav našich oblíbených příběhů. 4/5*
Adriana Bílková
Ke knize jsem se dostala díky své kamarádce, která se od ní nemohla absolutně odtrhnout. Už ji plně chápu. Sama jsem totiž hltala stránku za stránkou a zamilovala jsem si tak všechny postavy. Za mě to bylo originální a čtivé. Jen osobně si myslím, že to nebude pro každého, ale mně sedl styl autorčina psaní a těším se na pokračování.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM