EN

Billie

Anna Gavalda


Nový román Anny Gavaldy uvádí na scénu dvě přitažlivé osobnosti, které se podělí o svá neštěstí a trable, aby mohly dospět. Očima hlavní hrdinky Billie poznáváme příběh lásky dvou puberťáků, zdeptaných a nehezkých ošklivých káčátek.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Billie
Počet stran 192
EAN 9788020431516
Datum vydání 11.03.2014
Věk od 15
Formát 142x208 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,303
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

V novém románu Anny Gavaldy poznáváme nevšední příběh lásky dvou studentů, zdeptaných a uzavřených bytostí, kterým teprve vzájemné sdílení dětských traumat a trablů pomůže dospět.

Ti dva se osudově setkají při Mussetově hře S láskou nejsou žádné žerty, kterou povinně hrají ve škole, a díky magickému působení divadla, kdy si mohou vzájemně jako postavy na jevišti říct, že jsou krásní, tomu nakonec začnou věřit. Hlavní hrdinka Billie nám o této proměně vypravuje. Nerespektuje žádná tabu, dotýká se ožehavých témat: bídy, prostituce, homosexuality, násilí, opuštěnosti… Vypráví syrovým, hovorovým jazykem, s náhlými zlomy, barvitými líčeními, hraje si se slovy, to všechno hlasem mladé vypravěčky, sice zdeptané životem, ale bojovné. Je to příběh lásky a přátelství, v němž se prolínají ušlechtilé city a předstíraná naivita…

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM