EN

Cracking bez tajemství


Zabezpečit vyvíjený software před crackery se naučíte nejlépe poznáním jejich metod. Kniha obsahuje vše, co jste kdy o ochraně a crackování softwaru chtěli vědět, včetně nových, velmi účinných metod: anti-debuggingu, anti-disassemblingu či PE-kodérů. Na CD naleznete množství nástrojů pro tvorbu i testování ochrany. Kniha je srozumitelná i pro méně zkušené programátory.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 330
EAN 9788072267033
Datum vydání 21.10.2002
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,66
Typ Kniha + CD

Ochrana softwaru a její překonávání jdou odjakživa ruku v ruce a lze je jen stěží oddělit. Každý chráněný program se stává potenciálním cílem crackera toužícího po prolomení jeho ochranného mechanismu. Zatímco útočníka většinou hřeje jen pocit vítězství a vylepšeného sebevědomí, tvůrci a prodejci softwaru ztrátu často neblaze pociťují na vlastní peněžence. Cracking není pouze překonávání ochran, ale také testování jejich odolnosti vůči prolomení a následnému nelegálnímu používání nebo šíření programu. Nelze vytvořit ochranu, která by byla neprolomitelná, což ovšem neznamená, že by žádná ochrana nemohla být úspěšná. Měřítkem její úspěšnosti může být doba, po kterou zůstane neprolomena a firma si tak podrží příjmy z prodeje.

První česká kniha Cracking a jak se proti němu bránit se setkala s velkým úspěchem a ukázala, že tuzemskou programátorskou komunitu (a možná nejen ji) toto téma velmi zajímá. Protože uvedené dílo svou náročností přece jen ponechalo dveře porozumění méně zkušeným programátorům poněkud přibouchnuté, přicházíme nyní s publikací, která není v žádném případě určena jen profesionálům, ale převážně začátečníkům, pro něž je koncipována především. Zasvětí vás jak do naprostých základů crackingu a anticrackingu, tak i do jeho velmi pokročilých technik. Je v ní obsaženo snad vše, co jste kdy chtěli vědět – od popisu jednoduchých ochranných algoritmů až po vytváření vlastních PE-šifrérů.

Ačkoli se bez jazyka Assembler v dané oblasti zcela obejít nelze, byl pro ukázkové příklady zvolen vhodný kompromis a kód Assembleru je vkládán do vyššího programovacího jazyka. Pro ty z vás, kteří Assembler neovládáte, připojil autor referenční část s popisem jeho základních instrukcí. S knihou tedy poznáte:

- Stávající způsoby ochrany a jejich zranitelnost

- Slabá místa dnešních ochran

- Programy a nástroje používané crackery

- Odlaďování (debugging) a obranu před jeho zneužíváním v cizích programech

- Rozklad programu do Assembleru (disassembling) a obranu před jeho zneužíváním

- Programy FrogsICE a ProcDump a obranu před nimi

- Editaci programového kódu

- Souborový formát PE a PE-šifréry/kompresory jako nejdůmyslnější obrana před softwarovým pirátstvím

- Crackování jako nejúčinnější způsob testování ochrany programu

- Další informace a zajímavosti o crackingu

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM