EN

Hranice života

Živočichové v extrémních podmínkách

Pavel Pecháček


Vyražte na extrémní výpravu a objevujte samotné hranice života na Zemi!
Za tři a půl miliardy let své existence prošel život úchvatným evolučním vývojem a planetu změnil k nepoznání. Nebýt jej, Země by nikdy nebyla tím zelenomodrým klenotem, který nazýváme domovem. Přestože se život může jevit jako křehký a pomíjivý, za dobu své existence prokázal nesmírnou houževnatost. Postupně se živým tvorům podařilo osídlit takřka každý kout od horkých pramenů a slaných jezer po nejsušší pouště či vrcholky hor. Vyrazte na ta nejnehostinnější místa na Zemi a prozkoumejte hranice života.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Miloslav Muškát
Jazyk čeština
Počet stran 88
EAN 9788026616986
Datum vydání 21.09.2023
Věk od 10
Formát 210x297 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,658
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Život na Zemi existuje přinejmenším tři a půl miliardy let, a podle nepřímých důkazů pravděpodobně ještě o několik stovek milionů let déle. Za tu dobu prošel úchvatným evolučním vývojem a planetu změnil k nepoznání. Nebýt jej, Země by nikdy nebyla tím zelenomodrým klenotem, jemuž se dnes obdivujeme a který nazýváme domovem. Přestože se ve svých jednotlivých formách (živých tvorech) může život jevit jako křehký a pomíjivý, sám o sobě za dobu své existence, z níž navíc převážnou část strávil v jednobuněčné podobě unášen oceány, prokázal nesmírnou odolnost a houževnatost. Postupně se mu podařilo osídlit takřka všechna myslitelná prostředí od horkých pramenů a slaných jezer po nejsušší pouště či vrcholky hor. Vyrazte po jeho stopách na ta nejnehostinnější místa na Zemi a prozkoumejte samotné hranice života.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Pavel Pecháček

Pavel Pecháček

Vystudoval teoretickou a evoluční biologii na pražské Univerzitě Karlově. V současné době působí jako popularizátor vědy, překladatel a autor naučných knih pro mladší čtenáře. Zajímá se především o evoluci, vznik a vývoj života na Zemi nebo zbarvení organismů, ale cizí mu není ani řada jiných oblastí biologie a dalších přírodních věd, včetně jejich historie. Pravidelně spolupracuje s časopisy 100+1 zahraniční zajímavost, Astropis, Živá historie či iLiteratura. K jeho knižním překladům patří například Chování od Roberta Sapolskeho, Co je život? od Addyho Prosse nebo Kyslík od Nicka Lanea. Jeho autorskou prvotinou je kniha Tajemství evoluce z roku 2018.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM