EN

Star Wars Art: Ralph McQuarrie

Výpravné dvousvazkové vydání všech kreseb a maleb Ralpha McQuarrieho vytvořených pro Star Wars

Kolektiv


Rozsáhlá a jedinečná publikace věnovaná největší výtvarné ikoně Star Wars.
Ralph McQuarrie je nejvýznamnějším výtvarníkem v historii Star Wars. Úzce spolupracoval s Georgem Lucasem na vizuální estetice filmové ságy, na jejím nenapodobitelném designu a atmosféře. V této publikaci najdou čtenáři nejúplnější sbírku McQuarrieho děl s tematikou Hvězdných válek, jaká kdy byla shromážděna, včetně stovek dosud nezveřejněných ilustrací, vzácných nepublikovaných rozhovorů a vzpomínek McQuarrieho kolegů a přátel, zasazujících jednotlivá umělecká díla do kontextu.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Star Wars Art: Ralph McQuarrie
Původní jazyk angličtina
Řada Star Wars
Počet stran 800
EAN 9788025239810
Datum vydání 06.11.2017
Věk od 12
Formát 298x256 mm
Nakladatelství Egmont
Hmotnost 5,531
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Star Wars Art: Ralph McQuarrie

Ralph McQuarrie je nejvýznamnějším výtvarníkem v historii Star Wars. Úzce spolupracoval s Georgem Lucasem na vizuální estetice filmové ságy, na jejím nenapodobitelném designu a atmosféře. Kromě toho, že navrhl vzhled Dartha Vadera, C-3PO a R2-D2, vytvořil také více než 2000 kreseb a maleb Hvězdných válek včetně konceptuálních ilustrací, kostýmních návrhů, storyboardů a maleb pozadí, ale i plakátů, knižních obálek a přebalů hudebních nahrávek, a dokonce vánočních pohlednic Lucasfilmu. Všechna tato díla byla pro tuto knihu znovu naskenována či přefocena.

V publikaci Star Wars Art: Ralph McQuarrie najdou čtenáři nejúplnější sbírku McQuarrieho děl s tematikou Hvězdných válek, jaká kdy byla shromážděna, včetně stovek dosud nezveřejněných ilustrací, vzácných nepublikovaných rozhovorů a vzpomínek McQuarrieho kolegů a přátel, zasazujících jednotlivá umělecká díla do kontextu. Vyčerpávající publikace skládá hold nejvlivnějšímu a nejuznávanějšímu konceptuálnímu výtvarníkovi světové kinematografie.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Další tituly z řady "Star Wars"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit

Recenze

aktualne.cz - Tak se zrodil Darth Vader

„…McQuarrie se stal pro fanoušky Star Wars kultem, mnozí jeho vize hltali víc než filmové záběry. Pro takové srdcaře je monografie prakticky povinností, její pořízení klidně ale můžou zvážit i běžní filmoví diváci…“

cswu.cz - STAR WARS ART: RALPH MCQUARRIE

„…Celkově v knize Star Wars Art: Ralph McQuarrie nalezne něco každý fanoušek Star Wars, který se zajímá o to, jak jeho oblíbené filmy vznikly. Kromě toho je zde množství ilustrací, které může obdivovat i sebevíce „casual“ fanoušek a které by se daly „z fleku“ vystavovat v galeriích. Lokalizace knihy dopadla mimořádně dobře, od bezchybného českého překladu až po vyvážení rozměrů vzhledem k praktičn...
NAPIŠTE NÁM