EN

Vzduch jako střelivina

Historie vývoje vzduchových zbraní

Petr Rehák


Strhující memoár se okamžitě stal bestsellerem v mnoha zemích a časopis TIME Taru zařadil mezi 100 nejvlivnějších osobností pro rok 2019.

Detailní informace

Žánr military
Jazyk čeština
Původní název Vzduch jako střelivina
Počet stran 280
EAN 9788020446305
Datum vydání 08.12.2017
Věk od 18
Formát 175x243 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,892
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Pojem „vzduchovka“ je v obecném povědomí často chápán jako cosi, co málo prozíraví rodiče koupí svému synkovi, aby to v konečném důsledku často vedlo jen k mrzutostem se sousedy. Jen málokdo si uvědomuje, že historie zbraní, u nichž se k vymetení střely používá stlačený vzduch, začíná už v 16. století. Vyskytlo se v ní a nadále vyskytuje mnoho zvláštních konstrukcí. Co do složitosti a nápaditosti dokonce vzduchové zbraně mnohdy překonaly i zbraně palné.

To vše se dozvíte z publikace, v níž autor přehledně, čtivě a za pomoci bohatého obrazového doprovodu shrnul poznatky svého mnohaletého studia tohoto oboru. Dočtete se zde, jak se vyrábějí foukačky. Seznámíte se s nejrůznějšími typy vzduchovek, větrovek a plynovek. Zjistíte, že stlačený vzduch se používal také ve vojenství. Nechybí ani kapitoly o střelivu a balistice. A na své si přijdou i sběratelé vzduchovek, jejichž počet utěšeně narůstá.

Je to zkrátka kniha, která potěší všechny, kdo se teoreticky či prakticky zajímají o zbraně a střelbu. V prvé řadě pak samozřejmě o zbraně vzduchové ve všech jejich nespočetných podobách.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM