EN

Nanejvýš čtyři hodiny spánku

Mateřství po francouzsku

Marléne Schiappa


Francouzská komedie o úskalích mateřství, stereotypu manželství a úspěšném skloubení práce s rodinou v příběhu dvou žen na prahu třicítky, dávných kamarádek. Jedna si buduje kariéru v reklamní agentuře a žije v moderním bytě v Paříži. Druhá je na mateřské dovolené v domku na předměstí. Netrvá dlouho a jejich role se vymění - každá z nich však řeší jiné dilema. Právě teď se pozná pravá kamarádka...

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Pas plus de 4 heures de sommeil
Počet stran 248
EAN 9788020436160
Datum vydání 14.08.2015
Věk od 15
Formát 140x210 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Dvě ženy na prahu třicítky. Jedna si buduje kariéru v reklamní agentuře, druhá je na mateřské dovolené. Jedna žije v moderním bytě v Paříži, druhá v domku na předměstí. Jedna drží dietu, druhá už kila navíc nepočítá. Jedna bojuje s kolegy v práci o povýšení, druhá se supermatkami a vychovatelkami ve školce. Kariéristka Morgan a žena v domácnosti Emilie. Dvě dávné kamarádky, které k sobě díky Facebooku opět najdou cestu.

Netrvá však dlouho a role kamarádek se nečekaně vymění. Morgan otěhotní a nezbývá jí než řešit věčné dilema úspěšných žen – kariéra versus dítě. Prožívá hektiku těhotenství spojenou s výběrem vhodné porodnice, sháněním volného místa v jeslích, nepříjemnými kontrolami u gynekoložky. Bojuje s nevolnostmi v práci a prožívá obavy z budoucnosti. Jak to jen zvládne? Emilie se zase z domácího života snaží utéct, hledá práci, zvažuje rozvod a prožívá románek s přitažlivým hasičem, ne posledním panem Dokonalým.

Nanejvýš 4 hodiny spánku je francouzská romantická komedie o úskalích mateřství, stereotypu manželství i problematice úspěšného skloubení práce s rodinou.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM