EN

Temná hra

Andy Maslen


Má tajemství, co ho možná zničí. Předtím ale musí dopadnout vraha.
Čerstvě povýšený inspektor Henry Ford je povolán k vyšetřování dvojité vraždy. I přes nedostatek indicií tuší, že za vším stojí sériový vrah. Ford totiž z vlastní zkušenosti dobře ví, jak po sobě zločinci zahlazují stopy. Před lety přišel o manželku při horolezecké nehodě, kterou sám způsobil. Ponurou pravdu se snaží utajit před svým synem i novou partnerkou, s níž spolupracuje na případu. Dokáže celou situaci ustát dost dlouho na to, aby zabijáka zastavil?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název The Shallow Ground
Původní jazyk angličtina
Překladatel Adéla Špínová
Počet stran 352
EAN 9788076623743
Datum vydání 01.08.2022
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Thrill
Hmotnost 0,5
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Čerstvě povýšený inspektor Henry Ford je povolán k vyšetřování dvojité vraždy. I přes nedostatek indicií tuší, že za vším stojí sériový vrah. Ford totiž z vlastní zkušenosti dobře ví, jak po sobě zločinci zahlazují stopy. Před lety přišel o manželku při horolezecké nehodě, kterou sám způsobil. Ponurou pravdu se snaží utajit před svým synem i novou partnerkou, s níž spolupracuje na případu. Dokáže celou situaci ustát dost dlouho na to, aby zabijáka zastavil?

První díl Temné detektivní série.

Andy Maslen se narodil v britském Nottinghamu. Vystudoval psychologii a vyzkoušel si řadu zaměstnání. Pracoval jako barman, prodavač gramofonových desek, podomní prodejce i kuchař v italské restauraci. Posledních třicet let se živí výhradně jako copywriter a spisovatel. Na svém kontě má řadu úspěšných thrillerů. Ve volném čase hraje na bluesovou kytaru. Žije ve Wiltshire s manželkou a dvěma syny.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Detektiv Henry Ford"

Audio

Hodnocení čtenářů

Tereza Formánková
Opět jsem si čtenářsky velice pošmákla - skvělá svižná detektivka Temná hra by neměla minout žádného milovníka napínavých příběhů. Setkáváme se s inspektorem Henry Fordem, jehož minulost má pachuť manželčiny tragické smrti a před ostatními (včetně jeho dospívajícího syna) je zahalena tajemstívm. Inspektor Ford je povolán k vraždě matky a synka. Těla byla nalezena v kaluži krve, vrah ženu nechal doslova vykrvácet. Rozbíhá se pátrání a inspektorova intuice našeptává, že budou mít co dělat se sériovým vrahem. Navzdory své minulosti a životním zkušenostem je pan inspektor velký sympaťák a také jeho nová “divná” kolegyně je fajn, spolu tvoří dobrou vyšetřovatelskou dvojici. Kniha je velmi čtivá a chytla mě od prvních stránek. Popis vyšetřovacích postupů byl precizní a realistický, to se mi na detektivkách tohoto typu moc líbí. Sama jsem si podle průběhu vyšetřování tipovala vraha (no samozřejmě jsem se netrefila). Oceňuji i nahlédnutí do psychologie vraha pomocí jeho krátkých “zpovědí”, které čtenáře tak pěkně popletou. Mistrně vykonstruovaná a neobvyklá zápletka vám nedá spát dokud se nedozvíte jak to dopadne! A jelikož se jedná o první díl nové série, už teď se těším na další díly a věřím, že se budou číst neméně parádně jako tento první díl!
Jana Slunečková
Temná hra je první knihou ze série s detektivem Henry Fordem od autora Andy Maslena. Musím se přiznat, že už po pár kapitolách jsem věděla, že jsem si našla nového oblíbeného autora. Nejenže jsem se nemohla odtrhnout od čtení, ale když už jsem musela, přistihla jsem se několikrát během dne, jak podezřívám postavy z knihy z toho, že jsou potencionální vrazi, či jsem přemýšlela, jak se vlastně celý děj bude vyvíjet. . Samozřejmě jsem si vraha tipla blbě, jestli jste zvědaví 😀. . Kniha se mi četla skutečně velmi dobře, bylo to čtivé, svižné, napínavé a moc se mi líbilo spojení s minulostí detektiva, který se sám musí po letech srovnávat se smrtí své manželky. Čtenář se tak dokáže na detektiva "nacítit" a chápe spoustu jiných souvislostí, které byly pro děj důležité. . . Vůbec se nedivím, že má tato kniha na databázi knih hodnocení 90 % protože si ho vážně zaslouží. O tom žádná! ☺️ . . Pokud máte rádi v knihách ty nechutné detaily, tak si tady vyloženě pošmáknete. Jelikož je pro knihu poměrně velmi důležitou položkou krev, je zde o ní napsáno spoustu věcí a zajímavostí, které podtrhují temnou atmosféru celé knihy. A i když je zde tolik krve a násilí, tak v knize nechybí humor a občasné ironické poznámky hlavních postav, což mi přišlo velmi sympatické. Celkově si myslím, že pokud tuto knihu vyzkoušíte, tak Vám hlavní vyšetřovatelé přirostou k srdci stejně tak jako mně. . . Celkově tedy hodnotím knihu velmi kladně a skutečně moc se na další díl s detektivem Henry Forem těším!

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Andy Maslen

Andy Maslen

Andy Maslen se narodil v britském Nottinghamu. Vystudoval psychologii a vyzkoušel si řadu zaměstnání. Pracoval jako barman, prodavač gramofonových desek, podomní prodejce i kuchař v italské restauraci. Posledních třicet let se živí výhradně jako copywriter a spisovatel. Na svém kontě má řadu úspěšných thrillerů. Ve volném čase hraje na bluesovou kytaru. Žije ve Wiltshire s manželkou a dvěma syny.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM