EN

Chilli kuchařka

Vaříme z ostra!

Kateřina Bičíková


Pokud to s chilli myslíte vážně, tato ďábelská knížka by ve vaší gastro knihovně měla mít čestné místo.
Chilli kuchařka je vtipným průvodcem pěstováním, zpracováním a hlavně vařením s chilli papričkami, protože to zdaleka není jen o tom do jídla „hodit nějaké čili“ (a pak poslouchat kňourání citlivějších jazýčků, že se to nedá jíst). V knize najdete 80 originálních a lety ověřených receptů food editorky Kateřiny Bičíkové. Těšit se můžete na nejpopulárnější pálivé pokrmy z celého světa, i české kuchyně, ale myslí se i na vegetariány, alkoholiky i sladkomily.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Jakub Jurdič
Jazyk čeština
Počet stran 208
EAN 9788026438311
Datum vydání 08.11.2021
Věk od 14
Formát 167x225 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,612
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Pokud to s chilli myslíte vážně, tato ďábelská knížka by ve vaší knihovně měla mít čestné místo. Je vtipným průvodcem pěstováním, zpracováním a hlavně vařením s chilli papričkami, protože to zdaleka není jen o tom do jídla „hodit nějaké čili“ (a pak poslouchat kňourání citlivějších jazýčků, že se to nedá jíst). V knize najdete 80 originálních a lety ověřených receptů food editorky Kateřiny Bičíkové doplněných krásnými fotkami Jakuba Jurdiče. Kateřina jimi roky mučila své redakční kolegy v předních českých magazínech a nyní nadešel čas výběr toho nejlepšího vydat knižně. Recepty jsou srozumitelně popsané i pro nekuchaře a kromě geniálních pálivých omáček se můžete těšit na nejpopulárnější pálivé pokrmy z celého světa

(pad thai, chili con carne nebo vindaloo) i české kuchyně (božský pivní guláš či pikantní utopenci), ale myslí se i na vegetariány (spousta receptů, ve kterých vám maso rozhodně chybět nebude), alkoholiky (kapitola plná drinků) a sladkomily (neuvěřitelné, sladce-pálivé dezerty). Prasárničky typu kuřecí popcorn, domácí jerky nebo slanináda budou už jen pomyslnou třešínkou na vašem pikantním dortu. Nicméně, pokud se chcete vyhnout vyděračskému slzení, kýchání a smrkání přecitlivělých spolustrávníků, drtivá většina receptů vám bude stejně dobře fungovat i bez chilli – byť tak přijdete o to nejzábavnější!

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM