EN

Moskva

Jack Grimwood


Návykový a velmi inteligentní thriller odehrávající se přímo v temném srdci komunistického režimu v období studené války
Štědrý den roku 1985. Na Rudém náměstí je nalezeno odkrvené a vyholené tělo mladého muže. Vzápětí zmizí dcera britského velvyslance. Pátráním je pověřen Tom Fox, major vojenské tajné služby, který je do Moskvy nuceně převelen. Jenže poslední, co mohou Sověti potřebovat, je cizí agent čmuchající v jejich rajonu. A vrah, jehož existenci Sověti nemohou vůbec přiznat, se chystá znovu mstít. První vražda byla totiž jen varováním.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Moskva
Původní jazyk angličtina
Překladatel Martina Neradová
Počet stran 464
EAN 9788074736278
Datum vydání 12.02.2018
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Thrill
Hmotnost 0,606
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Štědrý den roku 1985. Na Rudém náměstí je nalezeno odkrvené, vyholené tělo mladého muže. Zmrzlé na kost připomíná kus mramoru. Na pravé ruce schází malíček. Týden poté, co do Moskvy přijede důstojník vojenské rozvědky Tom Fox, se začne pohřešovat patnáctiletá dcera britského velvyslance. A Fox dostane úkol ji co nejrychleji najít. Jenže poslední, co mohou Sověti potřebovat, je cizí rozvědčík čmuchající v jejich rajónu.

Zvlášť proto, že se vrah, jehož existenci nelze přiznat, natož aby jej bylo možné polapit, chystá znovu zabíjet…

Moskva je studenoválečný thriller, který čtenáře přenese do jiné doby a na jiné místo – do temného srdce poznamenaného zlověstným odkazem z druhé světové války.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Hodnocení čtenářů

Milena Kvapilová
Rozhodně povedený thriller. Jestli byl lepší jak Dítě 44? To bych neřekla. Podle mě je na stejné úrovni. Za mne velké plus, jako u všech knih, které se odehrávají v minulosti, přiblížení té doby, reálií. I když se jedná o fikci. Rozhodně to vede k srovnání života tehdy a dnes a asi je jasné, co vyhrává.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jack Grimwood

Jack Grimwood

Jon Courtenay Grimwood se narodil na Maltě, ale vyrůstal v Británii, na Dálném východě a ve Skandinávii. Po studiích pracoval jako nakladatelský redaktor a novinář na volné noze. Přispívá do britských novin, např. The Times, Telegraph, Independent a Guardian. Proslavil se jako autor fantasy románů, za něž obdržel řadu ocenění. Je dvojnásobným držitelem ceny BSFA za nejlepší science fiction (Felaheen a End of the World Blues). Titulem Moskva se čtenářům poprvé pod pseudonymem Jack Grimmwood představil v žánru thrillerů. Jeho knihy byly přeloženy do více než desítky jazyků.
Zobrazit profil autora

Recenze

severskekrimi.cz - Jack Grimwood – Moskva

„…Moskva je thriller skrz naskrz prolezlý špinavou politikou a brilantně zobrazující rozpínající se moc zla, které a světě přetrvává po desetiletí a živí se lidskou slabostí a strachem…“
NAPIŠTE NÁM