EN

Příkazový řádek v Linuxu

Praktická řešení

Pavel Kameník


Ovládněte příkazový řádek Linuxu snadno a rychle
Seznamte se s příkazovým řádkem jednoduchou a nenásilnou formou, kdy si na praktických příkladech z každodenní praxe vyzkoušíte a ověříte, že příkazový řádek v sobě skrývá obrovský potenciál a může vám ušetřit spoustu času i problémů. Autor vás provede základy příkazového řádku krok za krokem bez nutnosti jakýchkoliv předchozích znalostí. Jednotlivé příklady obsahují naprosté minimum teorie a lze je okamžitě použít.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr Linux
Jazyk čeština
Počet stran 224
EAN 9788025128190
Datum vydání 10.09.2012
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,356
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Patříte mezi pokročilé uživatele Linuxu a rádi objevujete nové věci? Chtěli byste zrychlit a automatizovat každodenní úkony, které na počítači děláte? Odhalte kouzlo příkazového řádku a pozvedněte svoje znalosti na novou úroveň.

V knize se seznámíte s příkazovým řádkem zcela nenásilnou formou. Na příkladech z každodenní praxe se naučíte, jak lze tyto činnost realizovat efektivněji a v mnoha případech i zcela automaticky. Publikace obsahuje velké množství příkladů, kdy je určitý problém pomocí několika příkazů elegantně vyřešen. To vše pouze s naprostým minimem teorie. V řadě případů autor doplňuje navržené řešení ještě dalšími alternativami a možnostmi, máte tedy možnost volby, který způsob vám vyhovuje více.

Publikace vás mimo jiné naučí:

* Rychle a efektivně pracovat se soubory a adresáři

* Nastavit síť a diagnostikovat případné problémy

* Zjednodušit si každodenní operace pomocí skriptů

* Vytvářet a upravovat uživatelské účty a skupiny

* Spustit film z příkazového řádku

* Rozšířit systém instalací nových softwarových balíčků

* Rozdělit pevný disk na několik oddílů

O autorovi:

Pavel Kameník pracuje přes 20 let v jedné větší telekomunikační společnosti na pozici specialista sítí, zákaznických služeb a řešení v Brně. V současné době je také studentem na Univerzitě Palackého v Olomouci na katedře Informatiky. Je autorem několika odborných článků v odborném časopisu zabývajícím se výpočetní technikou, ve své praxi se setkává se všemi typy operačních systému a to na úrovni uživatelských systémů i dohledových a jiných serverů.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM