EN

Řízení portfolia projektů

Nejlepší praktiky portfolia managementu

Drahoslav Dvořák, Martin Mareček, Martin Répal


Téma portfolio management konečně v praxi
Jste manažer zodpovědný ve firmě za správu portfolia projektů? Nebo se jím hodláte stát? Narazili jste na bezpočet metodických standardů, které se tématu věnují, ale nevíte, jak je v praxi aplikovat? Zkušení autoři vám v této publikaci předají maximum svých poznatků a zkušeností. Ve výsledku se bude schopni vyvarovat všem nástrahám, které na vás v oblasti portfolio managementu číhají, navíc s ohledem na české prostředí.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 200
EAN 9788025130759
Datum vydání 31.10.2011
Věk od 0
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,355
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Jste manažer zodpovědný ve firmě za správu portfolia projektů? Nebo se jím hodláte stát? Narazili jste na bezpočet metodických standardů, které se tématu věnují, ale nevíte, jak je v praxi aplikovat?

Zkušení autoři vám v této publikaci předají maximum svých poznatků a zkušeností. Ve výsledku se budete schopni vyvarovat všem nástrahám, které na vás v oblasti portfolio managementu číhají, navíc s ohledem na české prostředí. V každé kapitole navíc naleznete manažerská desatera ověřená praxí.

Autoři se v knize zabývají mimo jiné těmito tématy:

– Základní pilíře idea managementu

– Proces idea managementu

– Business case management

– Analýza a optimalizace projektového portfolia

– Plánování kvality, času a nákladů

– Řízení a sledování jednotlivých projektů

Konec publikace je obohacen případovou studií mapující nasazení systému Microsoft Project Server ve Škoda Auto a. s.

O autorech:

Drahoslav Dvořák v současnosti pracuje ve společnosti WBI Systems a.s. na pozici vedoucího týmu Enterprise Project Management. Dříve působil ve společnostech Microsoft, kde koordinoval projekty dodávek informačních technologií a UniControls, kde řídil projektovou kancelář. Je autorem publikací věnovaných řízení projektů a aplikaci Microsoft Project.

Martin Répal je zaměstnancem společnosti UniControls a.s. , kde pracuje jako CIO. Od roku 2000 se věnuje řízení projektů a jeho SW podpoře. Podílel se na desítkách implementací informačních systémů, přednáší informatiku na VŠ a je autorem řady článků a studií. Je certifikovaným specialistou pro EPM.

Martin Mareček v současné době řídí jako projektový manažer programy v rámci holdingové struktury společnosti ČEZ. Má rozsáhlé praktické zkušenosti s projekty BI , CPM a IT. V minulosti řídil projektovou kancelář v ČSA. Je držitelem certifikátu Project Management Professional. O projektovém a procesním řízení publikuje odborné články.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM