EN

Volání Cthulhu - Spisy 3/I

Howard P. Lovecraft


H. P. Lovecraft: 3. svazek
Třetí svazek souborného beletristického díla H. P. Lovecrafta obsahuje povídky a romány z let 1926-1930, z autorova nejproduktivnějšího období. Příběh Případ Charlese Dextera Warda, je přibližně v polovině přerušen, aby si i dnešní Lovecraftův obdivovatel mohl vychutnat rozpoložení čtenáře magazínu Weird Tales v roce 1941, který tehdy našel román rovněž rozdělený do dvou čísel a musel si celé dva měsíce počkat na pokračování
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní jazyk angličtina
Počet stran 352
EAN 9788025901144
Datum vydání 28.11.2011
Věk od 16
Formát 130x200 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 0,573
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Třetí svazek souborného beletristického díla H. P. Lovecrafta obsahuje povídky a romány z let 1926-1930, tedy z autorova nejproduktivnějšího tvůrčího období. Vzhledem k jeho obsáhlosti je svazek rozdělen do dvou částí. Nejrozsáhlejší beletristický text, Případ Charlese Dextera Warda, je přibližně v polovině přerušen, aby si i dnešní Lovecraftův obdivovatel mohl vychutnat rozpoložení čtenáře magazínu Weird Tales v roce 1941, který tehdy našel román rovněž rozdělený do dvou čísel a musel si celé dva měsíce počkat na jeho pokračování.

Zároveň se čtenář mimo jiné seznámí s povídkou Volání Cthulhu, která stojí na počátku neutuchajícího zájmu o lovecraftovskou mytologii, jež ovlivňuje novou generaci autorů, pokračující v rozvíjení Lovecraftových bizarních motivů.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Sebrané spisy H. P. Lovecrafta"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM