EN

Historicky první mayovka publikovaná v češtině!
Tentokrát vychází v moderní úpravě a s ilustracemi Zdeňka Buriana, Nechybí samozřejmě napínavé souboje, vtipné dialogy a tradičně potrestané zlo. A absolutní hrdinové Old Shatterhand a Vinnetou.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Zdeněk Burian
Jazyk čeština
Počet stran 280
EAN 9788000025551
Datum vydání 19.09.2011
Věk od 9
Formát 163x238 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,78
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Jde o historicky první v češtině publikovanou mayovku. Syn lovce medvědů též v roce 1958 prolomil komunistický zákaz vydávat romány Karla Maye, tvůrce údajného braku. Tentokrát vychází znovu nečekaně – v moderní úpravě a s ilustracemi Zdeňka Buriana, aby obrátil pozornost k autorovi, který je v současnosti čtenáři téměř opomíjen.

Je to opravdu zábavná mayovka se vším všudy: napínavé souboje, vtipné dialogy a tradičně potrestané zlo. Absolutní hrdinové Old Shatterhand a Vinnetou tu samozřejmě jsou, ale úmyslně poněkud splývají s pestrým zástupem jiných postav, často obdarovaných puncem neodolatelnosti. Nemít rád Hobble Franka, Dlouhého Davyho, Tlustého Jemmyho nebo massa Boba je prakticky vyloučeno, neboť jejich fyziognomie a hlášky k této knize neodmyslitelně patří. Dokonce i zlý náčelník Těžký mokasín patří k nejslavnějším záporným postavám Karla Maye. Kniha též poprvé obsahuje kompletní ilustrační doprovod Zdeňka Buriana, který patří k jeho nejlepším.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM