EN

Drupal 7

Podrobný průvodce tvorbou a správou webů

Jan Polzer


Tvorba WWW stránek, diskuzních fór či blogů pro každého!
Objevte moderní tvorbu WWW stránek a portálů pomocí redakčního systému Drupal! Bez nutnosti kódování dosáhnete za krátkou dobu kvalitního a funkčího webu včetně správy obsahu, přihlašování, anket či diskuzních fór. Nejoblíbenější redakční systém se naučíte nainstalovat, nastavit a efektivně jej využívat k tvorbě webu i jeho správě. Mimo toho zjistíte, jak využít užitečné dolňkové moduly nebo prohlížet statistiky.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 432
EAN 9788025134450
Datum vydání 03.05.2011
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,7
Typ Kniha + CD
Vazba brožovaná lepená

Také se nechcete učit HTML, PHP a další jazyky jen proto, abyste mohli vytvořit funkční webové stránky s přihlašováním, anketou, diskuzním fórem nebo jinými aplikacemi? Odpověď zní: Nemusíte.

Zkušený autor vás ve zcela novém a rozšířeném vydání knihy pro Drupal 7 naučí vše nutné od instalace a konfigurace webu přes jeho správu až po praktické využití doplňků a modulů. Nově můžete k výuce využít cvičného webu přiloženého na CD. Nově se naučíte také tvořit vlastní moduly nebo postavit vlastní e-shop. Mimo množství návodů se autor podělí také o pokročilé tipy a triky získané dlouholetou praxí. Kniha je určena jak začínajícím tvůrcům webů, po nichž nevyžaduje žádné předchozí znalosti, tak pokročilým vývojářům.

Autor vás mimo jiné naučí:

• Drupal nainstalovat, nastavit a plně zprovoznit

• Za 30 minut vytvořit plně funkční web s webovými aplikacemi

• Nastavit vzhled stránek pomocí témat a šablon

• Publikovat a spravovat články, fotografie i videa

• Přidávat možnosti komentování, ankety a diskuzní fóra

• Vytvořit přihlašování a spravovat uživatele portálu

• Vyvíjet a používat vlastní moduly

• Zprovoznit vlastní internetový obchod

• Jak na SEO, Google Analytics, lightboxy nebo formuláře

• Řešit nejčastější problémy s Drupalem

Přiložené CD obsahuje cvičný web, instalaci Drupalu včetně češtiny, doplňkové moduly a užitečné programy, vývojářské nástroje a vizuální editory.

O autorovi:

Jan Polzer se od roku 2000 věnuje programování a tvorbě webových stránek. Je autorem řady odborných článků v časopisech a internetových magazínech a na svém kontě má několik úspěšných knih, například 333 tipů a triků pro Drupal. Jeho osobní web najdete na adrese www.polzer.cz, množství článků nejen o Drupalu publikuje na www.maxiorel.cz.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM