EN

Klima je příležitost

Opravdová řešení pro naši budoucnost na Zemi

Petr Daniš


Obavy ze změny klimatu stačit nebudou, pojďme se raději pustit do nápravy.
Oceněná kniha o změně klimatu, která nestraší, ale přibližuje řešení. Přináší nová fakta, vyvrací mýty a vypráví fascinující příběhy pozitivních změn z celého světa. V první části shrnuje potřebné kroky k zastavení globální klimatické krize: jak vyrábět čistou energii, elektrifikovat dopravu, vyřešit jídlo, vrátit půl planety zpátky přírodě nebo investovat do lepšího světa. V druhé části vám poradí, co může pro ochranu klimatu udělat každý z nás.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 238
EAN 9788087905395
Datum vydání 30.03.2023
Věk od 14
Formát 160x230 mm
Hmotnost 0,467
Typ Kniha
Vazba brožovaná šitá s chlopněmi

Hodně se mluví o katastrofálním stavu naší planety a hrozbách spojených se změnou klimatu. Mnohem méně pak o tom, jak to můžeme vyřešit. Proto vznikla tato kniha. Přináší nová fakta, vyvrací mýty a vypráví fascinující příběhy pozitivních změn z celého světa. V první části shrnuje potřebné kroky k zastavení globální klimatické krize: jak vyrábět čistou energii, elektrifikovat dopravu, vyřešit jídlo, vrátit půl planety zpátky přírodě nebo investovat do lepšího světa. V druhé části vám poradí, co může pro ochranu klimatu udělat každý z nás.

Popsaná řešení nejsou žádným zeleným šílenstvím ani cestou úspor a odříkání. Je to naše největší příležitost, jak vytvořit čistší, zdravější a spravedlivější budoucnost. Okno této příležitosti se ale rychle zavírá, tak ji neprováhejme!

Kniha předního českého odborníka na environmentální vzdělávání Petra Daniše přináší návod pro každého, kdo se snaží porozumět klimatické krizi a tomu, jak se s ní můžeme vypořádat každý sám i my všichni dohromady.

Za napsání této knihy byla Petru Danišovi udělena Čestná cena za komunikaci změny klimatu 2023 za mimořádný počin od centra OSN v Praze a Učené společnosti ČR.

"Je to zásadní dílo. Zajímavé, čtivé a srozumitelné. Knihu velmi doporučuji každému, kdo se chce lépe orientovat ve výzvách spojených s globální změnou klimatu a kdo chce pomoci s jejich řešením."

prof. Bedřich Moldan, první český ministr životního prostředí

"V dnešní době plné negativních zpráv a ve spleti dezinformací o změně klimatu potřebujeme především ukazovat řešení a pozitivně motivovat ke změně. Tato kniha může být v cestě za lepší budoucností velkou oporou."

Lucie Mádlová, zakladatelka Asociace společenské odpovědnosti

"Tahle knížka je poučeným návodem čerpajícím z nejnovějšího poznání, jak klimatický problém řešit, ne se o něm donekonečna přít. Ponořte se do ní, stojí za to!"

Michal Broža, vedoucí centra OSN pro Českou republiku

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM