EN

Na kopci (audiokniha)

Jiří Březina


Když se zázrak stane prokletím
Marie v dětství prožila událost, ze které se dodneška nemůže vzpamatovat. Vesnici na Šumavě, kde měla zjevení, věřící nyní uctívají jako poutní místo. Ona se jí však vyhýbá a odmítá podporovat šílenství, na které nemá jednotný názor ani samotná církev. Její příběh zaujme začínajícího novináře Milana, který zjišťuje, že údajný zázrak je obestřený podezřelými okolnostmi a nevysloveným tajemstvím. Jakou roli v něm vlastně Marie sehrála?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Interpret Marek Holý
Délka 10 hodin 54 minut
Jazyk čeština
EAN 8594050437524
Datum vydání 26.02.2024
Věk od 18
Nakladatelství Voxi
Edice Audioknihy
Hmotnost 0,053
Typ CD audio

Autor oceňovaných detektivek se po deseti letech vrací ke svému úspěšnému debutu. Jiří Březina vydává román Na kopci s úpravami, které jsou důkazem jeho literárního růstu. Vrací se tak k příběhu, který napsal ještě před krimi sérií s policistou Tomášem Volfem.

Středobodem příběhu s tajemnou atmosférou je Marie, která v dětství prožila událost, ze které se dodneška nevzpamatovala. Poté co měla zjevení, se vesnice na Šumavě stala poutním místem. Ona se však svému dřívějšímu domovu vyhýbá a odmítá podporovat šílenství, na které nemá jednotný názor ani církev. Její příběh zaujme začínajícího novináře Milana, která na místě naráží na podezřelé okolnosti a nevyslovená tajemství. Opravdu se tehdy odehrál zázrak? A jakou roli v něm vlastně sehrála Marie?

Video

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiří Březina

Jiří Březina

Českobudějovický rodák patří mezi nejvýraznější české detektivkáře. Už za svůj debut Na kopci získal v roce 2014 Cenu Jiřího Marka za nejlepší český detektivní román. Kniha vyšla po deseti letech v upravené reedici. Březina svůj úspěch zopakoval v roce 2020 se Vzplanutím z detektivní série s policistou Tomášem Volfem, která dále zahrnuje knihy Promlčení, Polednice, Mizení a Nalezení. Je také autorem příběhu pro děti Noční slunce a knihy Labuť a lovec, ve které spojuje svou lásku k pravěku, mýtům a přírodě. Porotci, recenzenti i čtenáři u Jiřího Březiny oceňují zejména originální zápletky, autentičnost vyprávění i obratnou hru se čtenářskými očekáváními, která často vyústí v nečekané zvraty. Jeho knihy byly přeloženy také do polštiny. Volný čas tráví nejradši v přírodě, kde chodí, běhá, táboří nebo jezdí na kole.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM