EN

Dějiny temné i tajemné

Záhadné české zločiny

Jaroslav Krupka


Záhady, zločiny a soudní procesy, které změnily chod českých dějin
Kterou vraždu z české historie obestírá nejvíce záhad? S čím ve skutečnosti experimentoval alchymista Edward Kelley ve Faustově domě? Co se stalo v Suchém Dole, kde se po údajném zjevení Panny Marie odehrála dosud neobjasněná vražda? Jaké měl motivy nejnebezpečnější český sériový zabiják Václav Mrázek? To všechno a mnohem víc se dozvíte v pohlcující sbírce temných i tajemných příběhů, které otřásly českou historií. Publikaci doplňují dobové fotografie nebo obrázky.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 216
EAN 9788074480904
Datum vydání 21.03.2024
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství nastole
Hmotnost 0,448
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kterou vraždu z české historie obestírá nejvíce záhad? S čím ve skutečnosti experimentoval alchymista Edward Kelley ve Faustově domě? Co se stalo v Suchém Dole, kde se po údajném zjevení Panny Marie odehrála dosud neobjasněná vražda? Jaké měl motivy nejnebezpečnější český sériový zabiják Václav Mrázek? Chcete znát celý příběh známého lupiče Jana Jiřího Grasela? To všechno a mnohem víc se dozvíte v pohlcující sbírce temných i tajemných příběhů, které otřásly českou historií. Publikaci doplňují dobové fotografie nebo obrázky.

Jaroslav Krupka pracuje jako redaktor vydavatelství regionálních deníků Vltava Labe Media, kde se věnuje zejména české a světové historii, ale také vědeckým tématům a odhalování falešných zpráv.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jaroslav Krupka

Jaroslav Krupka

Vystudoval obory Masová komunikace a Žurnalistika na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. Během studií přispíval do časopisů Kinorevue, Tvar, Mladý svět a Týden. Od roku 1994 pracoval v časopisu Strategie zaměřeném na masovou komunikaci, kde postupně působil jako redaktor, editor a vedoucí příloh. Několik let byl také redaktorem a editorem Lidových novin a zástupcem šéfredaktora odborného časopisu Marketing & Media a internetového webu Médiář. V roce 2017 nastoupil do vydavatelství regionálních deníků Vltava Labe Media, kde se věnuje zejména české a světové historii, ale také vědeckým tématům a odhalování falešných zpráv. Při psaní o známých nebo odvrácených stránkách dějin mu hodně pomáhají i jeho celoživotní koníčky, scénický šerm a historické vojenství.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM