EN

Čtvrté křídlo

Rebecca Yarros


Žhavá dračí fantasy, která uhranula svět!
Dvacetiletá Violet Sorrengailová měla nastoupit do kvadrantu písařů a strávit život mezi knihami. Její matka, nesmlouvavá velící generálka, jí však nařídí, aby se připojila ke stovkám kandidátů toužících dostat se mezi navarrskou elitu: dračí jezdce. Violet chybí trénink, navíc je menší než ostatní a draci se s „křehkými“ lidmi nespojují. Spálí je! Proto bude potřebovat všechen svůj důvtip, aby obstála. Brzo ale zjistí, že z Basgiathské válečné školy vedou jen dvě cesty ven: absolvovat, nebo zemřít.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název Fourth Wing
Původní jazyk angličtina
Řada Empyreum
Překladatel Pavla Kubešová
Počet stran 536
EAN 9788025366882
Datum vydání 28.03.2024
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,726
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Dvacetiletá Violet Sorrengailová měla nastoupit do kvadrantu písařů a strávit život mezi knihami. Její matka, nesmlouvavá velící generálka, jí však nařídí, aby se připojila ke stovkám kandidátů toužících dostat se mezi navarrskou elitu: dračí jezdce. Violet chybí trénink, navíc je menší než ostatní a draci se s „křehkými“ lidmi nespojují. Spálí je! Proto bude potřebovat všechen svůj důvtip, aby obstála. Brzo ale zjistí, že z Basgiathské válečné školy vedou jen dvě cesty ven: absolvovat, nebo zemřít.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Karolína Flídrová
Naprosto rozumím, proč to všichni tolik milují. Já to miluju taky! Autorka píše naprosto úžasně. Pořád se tu něco děje a když už máte konečně pocit, že všechno už půjde hladce, a nakonec všechno dobře dopadne, přijde autorka s dalším zvratem. Svět v knize je krutý a nelítostný, každý chce mít svého draka a udělal by doslova cokoliv jen aby uspěl. Každý den přichází o život další z jezdců, až nakonec zbydou jen ti nejsilnější. Tato kniha rozhodně není žádná procházka růžovou zahradou. Jen bych ocenila, kdyby se autorka zaměřila více na draky, protože přeci jen kolem nich se to celé točí. Ale naprosto jsem si zamilovala humor Traina, je to pěkné kvítko a Andarna je úplný zlatíčko, doslova. Violet byla skvělá, moc se mi líbilo jak se z ustrašené, křehké mladé slečny, stává žena, která se nebojí dostat to, co si právem zaslouží. I když ji furt někdo házel klacky pod nohy a furt se ji chtěl někdo zbavit, ona se nezalekla, ale začala na sobě ještě víc pracovat. Postupem času se stávala lepší, silnější a možná trochu proradnější. Ale ve světě, kde na vás za každým rohem číhá nebezpečí a chce vás furt někdo zabít, musíte být trochu od rány. Já miluju ty rádoby bad boye, kteří se na okolní svět tváří, jak chtějí všechny zabít, ale ve skutečnosti mají srdce na správném místě a pro své nejbližší by udělali naprosto cokoliv. A přesně tohle je i případ Xadena. Tento velitel čtvrtého křídla si získal nejedno čtenářské srdce, a to moje k nim patří taky, haha O romantické lince tady snad ani nemusí být řeč – naprosto MI LU JU. Mám trochu strach, jak to s nimi dál bude, protože přeci jenom série má mít 5 dílů a já neberu nic jiného, než oni dva forever. Fakt přísahám, jestli se někomu z nich něco stane nebo to s nimi dopadne jinak, tak se zblázním. Moc děkuju nakladatelství Albatros za zaslání knihy IG: @strana394
Příkaská Blanka
Kdo by neznal v knižním světě Čtvrté křídlo jako by nebyl, fantasy která kolem sebe má obrovský hype. Při čtení vás asi nepřekvapí nic co byste už někde nečetli v jiných knihách, autorka posbírala drobečky toho nejlepšího a spojila vše dohromady a světe div se, ono to funguje, na mě teda rozhodně ano!! ✨ Violet je chytrá odvážná hrdinka, která se nevzdává bez boje. Obdivuji jak se zvládla poprat se všemi problémy na akademii, jak dokázala překonat sama sebe a při tom všem zůstala stále stejná. Nebo jak chytře zvládla Gauntlet (překážkovou dráhu ve skalách) její obhajoba před velitelem byla ještě lepší. 👍😁 A navíc je to knihomolka. Xanden no toho si nejde neoblíbit🔥🥰 Drsný týpek, tak trochu mix Rhysanda a Azriela. Draci byli krásní, silní, obětaví, skvělí a jejích sarkastické hlášky byly top 👌 Nechci vám nic víc spoilerovat. Je to čtivé jako blázen, nejde to odložit. Takový lehce mix Divergence nebo Hunger games s romantikou linkou ve stylu hate to love. Pokud se vám líbily knihy/filmy... budete nadšení. Čtvrté křídlo se líbí i nečtenářům tohoto žánru, tak vyzkoušejte a udělejte si názor sami. Za sebe můžu říct, že je to božíííí a miluju to a chci další díl 🙏😁🥰

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Rebecca Yarros

Rebecca Yarros

Rebecca Yarros je bestsellerovou autorkou New York Times, USA Today a Wall Street Journal, která napsala již více než patnáct románů včetně Čtvrtého křídla a In the Likely Event. Její knihy ocenilo již množství recenzentů Publishers Weekly a získala také titul Kirkus Best Book of the Year. Rebecca miluje vojenské hrdiny a za toho svého je spokojeně vdaná už přes dvacet let. Je matkou šesti dětí a aktuálně se snaží přežít pubertu dvou ze svých čtyř synů-hokejistů. Když zrovna nepíše, můžete ji najít na hokejovém stadionu nebo při ukradených chvilkách s kytarou a kávou. Žije v Coloradu se svou rodinou, jejich tvrdohlavým anglickým buldokem, divokými činčilami a mainskou mývalí kočkou Artemis, která jim všem vládne. Poté, co Rebecca vychovala a následně adoptovala jejich nejmladší dceru, se s velkým zápalem snaží pomáhat dětem v pěstounském systému prostřednictvím neziskové organizace One October. Tu založila se svým manželem v roce 2019 Pokud se chcete dozvědět víc o jejich plánech, jak zlepšovat životy dětí v pěstounské péči, navštivte www.oneoctober.org.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM