EN

Podoby architektury

Od pyramid k Bílému domu

Tom Velčovský


Ilustrovaný průvodce světem architektury pro každého
Všimli jste si někdy staveb, kolem kterých denně chodíte? Že ne? Tak se jednou pořádně podívejte. Některé jsou letité, jiné byly postaveny nedávno. Každá je odlišná, každá má své charakteristické znaky. A podle nich jde poznat stáří budovy i stavební sloh, který reprezentuje. Chtěli byste se také naučit číst v domech a stavbách? S tím vám rádi pomůžeme! Čekají na vás nejvýznamnější historické budovy z celého světa, na nichž pochopíte, jak se různé styly vyvíjely v čase a o čem ta architektura vlastně je.

Detailní informace

Ilustrátor Marie Kraus
Jazyk čeština
Počet stran 80
EAN 9788000071138
Datum vydání 04.03.2024
Věk od 12
Formát 240x320 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,834
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Všimli jste si někdy staveb, kolem kterých denně chodíte? Že ne? Tak se jednou pořádně podívejte. Některé jsou letité a jiné byly postaveny teprve nedávno. Každá je jiná, každá má své charakteristické znaky. Ten, kdo trošku architektuře rozumí, umí podle těchto znaků rozpoznat stáří budovy i stavební sloh, který reprezentuje. Umí nakouknout do dějin. Chtěli byste se také naučit číst v domech a stavbách? Pak vítejte na stránkách této knihy. Knihy plné nejvýznamnějších historických budov z celého světa. A právě na nich, pochopíte, jak šel čas s architekturou a o čem ta architektura vlastně je.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Lenka Zajíčková
V knize najdeme stavby z celého světa a jejich ilustrace jsou nádherné. Kniha má veliký formát, aby vynikly detaily ilustrací. U každé stavby je napsáno kde ji najdeme a její popis do jakého slohu patří a čím je zajímavá. Je to nádherná publikace se spousty a spousty krásných ilustrací. Já bych tuto knihu doporučovala hlavně školám,které z ní mohou čerpat informace do výuky. Je určena čtenářům od 12 let.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Tom Velčovský

Tom Velčovský

Tom Velčovský vystudoval Audiovizuální tvorbu na Slezské univerzitě, kde se zaměřil na tvorbu scénářů a storyboardů. Po studiu se věnoval reklamě, ale později se rozhodl pro tvorbu dětských knih a kreslení komiksových stripů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM