EN

Černá kniha českých bestiálních vrahů

Jaromír Slušný


Jedenáct osudů nejen zločinců, ale i jejich obětí
Jedenáct příběhů českých bestiálních vrahů... jedenáct osudů nejen zločinců, ale i jejich obětí a pozůstalých, kterým se tragicky změnil život. Soudní procesy, popravy, sebevraždy, to je jen vrcholek ledovce, který většinou známe z médií. Co se však skrývalo v mysli pachatelů, jakými životními peripetiemi prošli, než začali zabíjet?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 216
EAN 9788076833531
Datum vydání 27.07.2023
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,419
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Příběhy Václava Mrázka, Olgy Hepnarové, Jiřího Straky či pachatelů takzvaných orlických vražd nemají mnoho společného s detektivní literaturou ani televizními kriminálkami. A přesto – anebo právě proto – je zážitek z jejich četby velmi působivý... Případy, které se často začaly odehrávat bez vědomí nejbližšího okolí, v ulicích měst, která známe, v poklidných parcích či za dveřmi naoko spořádaných domácností, děsí svou brutalitou a bestialitou dodnes. Jejich svědky jsme se totiž mohli stát i my!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Hana Kristínová
V této knize najdeme velmi dobře zpracované příběhy těch nejhorších českých vrahů. Kniha se četla sama, je velmi poutavě napsána a utřídila jsem si další informace ohledně psychologie zločinců, traumat pozůstalých, práce kriminalistů a mnoho dalšího. Tohle je jedna z těch povedenějších knih této tématiky. Pokud to tak můžu říct, tohle čtení byl zážitek, užila jsem si to, rozhodně by neměla chybět v knihovně žádného "milovníka zločinu".
Magda Závodná
Roubal…Stodolovi…Hepnarová…Černý…Kopáč…Kuna…to jsou jména asi nejznámějších českých vrahů a pokud vás toto téma zajímá, tak je znáte. Černá kniha českých bestiálních vrahů přestaví, jaké měli tito lidé zázemí, z jakého důvodu začali obcházet zákony a jak to s nimi nakonec dopadlo. Není to obsáhlý a detailní popis, ale základní informace čtenář dostane. Mě osobně popisy některých osob hodně zaujaly, třeba že Jiří Straka alias Spartakiádní vrah vraždil, když mu bylo 16 let a působil na dívky jako sympaticky mladík. Nejvíce mě zaujala kapitola o Orlických vrazích. Tato kauza hýbala celým Českem a Černý na mě fakt působí jako milý muž. Při čtení této knihy ale zjistíte, jak zdání klame a jak nebezpečný člověk to je. Kniha mě bavila a dobře se četla.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM