EN

To nejlepší z Best of

Karel Šíp


Ochutnejte to nejzábavnější z tvorby legendárního baviče
Herec a moderátor Karel Šíp během své bohaté kariéry nastřádal nespočet zážitků, nápadů, televizních scének i písňových textů. Užijte si je do sytosti v antologii plné nefalšovaného šípovského humoru! Najdete v ní řadu příběhů, úvah, písní, scének i vzpomínek na společné zážitky s hvězdami jako Karel Gott či Jiřina Bohdalová. Zavzpomínejte na zlaté okamžiky showbyznysu a nechte se unášet na vlnách nostalgie – to vše v podání muže, který svým vyprávěním dovede rozesmát i pohladit po duši.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Slíva Jiří
Jazyk čeština
Počet stran 248
EAN 9788076834385
Datum vydání 09.11.2023
Věk od 12
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,427
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

„Nejsou to memoáry, sbírka básní, román, povídky, nic takového. Běžně se v takovýchto případech užívá označení ‚sebrané spisy‘ či ‚výbor z díla‘. Sešlo se tu zkrátka několik tisků, které jsem v určitém čase, čase minulém, uznal jako vhodné k zaznamenání.

Abych si své minulé nápady osvěžil v paměti, začal jsem se jimi probírat a zároveň vybírat. Ne všechno mým kritickým okem prošlo, ale některé myšlenky, mou neosvěženou pamětí dávno zapomenuté, mne s odstupem času zaujaly. Buď neotřelostí, překvapivou erudicí (kde se to ve mně vzalo, nevím), nebo lehkostí, dokonce i humorem. Neotřelým, samozřejmě.“

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Karel Šíp

Karel Šíp

Moderátor, bavič, scenárista a textař Karel Šíp vstoupil do povědomí televizních diváků pořadem Hitšaráda, který úspěšně moderoval s Jaroslavem Uhlířem. Na tento pořad navázala televizní show Galasuperšou. Rovněž uváděl řadu televizních pořadů např. Rozjezdy pro hvězdy, Klip-klap, kabaret Šaráda a účinkoval v několika televizních estrádách. Společně s Jiřinou Bohdalovou připravoval pro ČT pořad Za oponou s Jiřinou. V roce 1971 založil skupinu Faraon, kde hrál na baskytaru. O rok později přizval ke spolupráci zpěváka Jiřího Schelingera. Karel Šíp je autorem zhruba pěti set písňových textů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM