EN

Nakolik známe své nejbližší? Grafický román z centra izraelsko-palestinského konfliktu.
Respektovaný palestinský chirurg Amin Džaafari zažívá den jako z noční můry. V centru Tel Avivu došlo k sebevražednému útoku a on se snaží zachránit co největší počet zraněných. Když se dozví, že atentátnicí byla jeho žena, zhroutí se mu celý svět. Jak je možné, že si ničeho nevšiml? Amin se rozhodne zjistit, kdo jeho ženu zradikalizoval a co ji ke strašlivému činu vedlo. Při hledání pravdy bude muset čelit svým nejhorším obavám, předsudkům i realitě, kterou dlouho odmítal vidět.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název L´Attentat
Původní jazyk francouzština
Překladatel Hana Maadi
Počet stran 152
EAN 9788074075742
Datum vydání 11.05.2023
Věk od 18
Formát 200x285 mm
Nakladatelství Garamond
Hmotnost 0,683
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Amin Džaafari je respektovaný palestinský doktor s izraelským občanstvím, pracující v nemocnici v Tel Avivu. Uprostřed každodenního shonu otřese nemocničními chodbami vzdálený výbuch. Přijímací hala nemocnice se brzy začne plnit přeživšími z restaurace, v níž sebevražedný atentátník odpálil bombu. Co když se ale Amin od policisty dozví, že je z výbuchu viněna jeho žena? Po strašlivém zjištění se doktor vydává na trnitou cestu za poznáním své ženy, s níž prožil tolik šťastných chvil, i své země, která je rukojmím dlouhotrvajícího konfliktu. Snaží se pochopit a podaří se mu proniknout až do ohniska podzemní organizace, v jejímž lůně se jeho žena zradikalizovala. Jaký je ale konečný cíl Aminovy cesty?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Alena Kolaříková
Izraelsko palestinské napjaté vztahy nejsou zrovna tématem, o kterém bych toho moc věděla. Proto mi přišlo zajímavé zkusit něco málo pochopit přečtením tohoto komiksu. A byla to dobrá volba. Příběh odstartuje smrtí sebevražedné atentátnice, manželky chirurga Amina. Celá kniha provází putování Amina za pravdou. Chce vědět jak se to mohlo stát. Jak je možné, že nepoznal, že jeho manželka něco takového plánuje. Celý jeho život je v troskách a jediné, na co dokáže myslet je odhalení toho, kdo vlastně byla jeho žena. Velice silný příběh.
Milena Kvapilová
Moje premiéra s grafickým románem. Teda smekám, celé to nakreslit, to je parádní výkon. Co se děje týče, drsné, nejdřív šok, pak otázky a pátrání a ten konec... Jen těch postav a jmen, těch bylo příliš a ztrácela jsem se v nich.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Yasmina Khadra

Yasmina Khadra

Yasmina Khadra je pseudonym alžírského spisovatele Muhamada Múlishúla, který dvacet pět let sloužil v alžírské armádě, v jejíž řadách bojoval mimo jiné proti islamistickým teroristickým skupinám. Poté odešel do důchodu a od té doby se plně věnuje psaní oceňovaných knih, z nichž některé posloužily i jako předlohy k filmům. Pseudonym, zvolený na základě jména své ženy, použil původně proto, aby se vyhnul státní cenzuře. Některá jeho díla již byla přeložena i do češtiny.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM