EN

Hravý průvodce Prahou - Královská cesta

Iva Petřinová


Vydejte se po stopách českých králů! Od autorů bestselleru Hravý průvodce Prahou.
Pro nastupující panovníky bylo důležité ukázat sílu svého majestátu a řádně se představit lidu. Korunovační cesta proto byla skvělou příležitostí, jak demonstrovat své výjimečné postavení a moc. Tuto legendární trasu centrem Prahy si nyní můžete užít i vy. Během osmi detailně zpracovaných vycházek projdete od Prašné brány až na Pražský hrad a dozvíte se spoustu zajímavostí o průběhu korunovace či pamětihodnostech podél cesty. Nechybí ani řada pověstí a také úkoly a kvízy pro děti!
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Vojtěch Šeda
Jazyk čeština
Počet stran 208
EAN 9788025364475
Datum vydání 12.10.2023
Věk od 6
Formát 160x230 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,423
Typ Kniha
Vazba měkké desky z kartonu

Vydejte se do míst, kudy procházeli čeští králové!

Korunovace nového panovníka byla vždy výjimečnou událostí. Pro nastupující krále bylo důležité ukázat sílu svého majestátu a řádně se představit lidu. Korunovační cesta proto byla skvělou příležitostí, jak demonstrovat své výjimečné postavení a moc.

Po stopách králů se nyní vydejte i vy. Během osmi vycházek projdete od Prašné brány, Celetnou ulicí na Staroměstské náměstí a odtud dál Karlovou ulicí, přes Karlův most, Nerudovou ulicí až na Pražský hrad. Seznámíte se se zajímavými pamětihodnostmi, průběhem korunovace a dalšími událostmi, které s Královskou cestou souvisí. Nechybí ani řada pověstí a také úkoly a kvízy pro děti!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Iva Petřinová

Iva Petřinová

Vystudovala cestovní ruch na Vysoké škole obchodní a od té doby pracuje jako průvodkyně. V současné době se věnuje průvodcování po Praze zaměřenému především na tematické vycházky pro děti. Z toho čerpá inspiraci pro články publikované na blogu, v několika časopisech a v knižní prvotině Hravý průvodce Prahou. Ráda beseduje s žáky při vzdělávacích programech přímo ve školách.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM