EN

Kouzelné leporelo o nekonečné síle představivosti
Malému Eskymáčkovi Yukovi maminka večer vypráví příběhy o místě, kde končí svět. Jenomže pižmoň ani polární liška o něm nic nevědí. Možná mu nakonec poradí veliká bílá medvědice... Povede se Yukovi najít konec světa? Půvabná pohádka s ilustracemi Adriána Macha, tvůrce milované velryby Gerdy, ukáže dětem neobvyklá zvířata žijící v polárních zemích. A zavede je do kouzelných míst, na která je i fantazie někdy krátká.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Na koniec sveta
Původní jazyk slovenština
Překladatel Katarína Belejová H.
Počet stran 12
EAN 9788026448181
Datum vydání 16.10.2023
Věk od 2
Formát 150x210 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,207
Typ Kniha
Vazba leporelo rozkládací se hřbetem

Malému Eskymáčkovi Yukovi maminka večer vypráví příběhy o místě, kde končí svět. Jenomže pižmoň, sob, a dokonce ani polární liška o něm nic nevědí. Možná mu poradí veliká bílá medvědice. Povede se nakonec Yukovi najít konec světa?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Zuzana Štelbaská

Zuzana Štelbaská

Autorka, překladatelka a čtenářka knih pro děti a mládež. Od patnácti let působí v médiích, začínala v lokálních prešovských médiích, později působila v RTVS jako moderátorka, scenáristka a dramaturgyně, dnes je šéfredaktorkou publicistiky v TV Markíza. Ve svých knihách se věnuje zejména dětským příběhům, které jsou často inspirovány skutečnými událostmi. Píše pro všechny dětské a YA věkové kategorie, přičemž prostředí příběhů a povídek je silně ovlivněno jejím vztahem k přírodě a zvířatům. Podle její knihy Mami, kup mi slona vznikl stejnojmenný seriál pro RTVS, který režíroval Bohdan Sláma.
Zobrazit profil autora

Adrián Macho

Adrián Macho

Adríán Macho žije a působí v Bratislavě. Kreativita a výtvarné techniky jej provázejí už od mala. Studoval uměleckou keramiku na střední škole v Modře. Dlouho se věnoval grafickému designu v reklamních agenturách a později i na volné noze. Jeho talent se ale nejvíce projevil, když začal ilustrovat. Důkazem je několik dětských knih, které se na Slovensku staly bestsellery a dostalo se jim i ocenění od čtenářů. V roce 2018 se v Česku prezentoval svým autorským debutem, dětskou knihou Gerda, příběh velryby, kterou sám ilustroval.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM