EN

Smysl vraždy

Jane Isaac


Nic není takové, jak se zdá. První díl napínavé detektivní série.
Anna Cottrellová zažívá zcela obyčejný den – až do chvíle, kdy ve svém bytě najde mrtvolu neznámého muže. Přestože popírá, že by měla s vraždou cokoli společného, důkazy ji neodvolatelně spojí s obětí. Detektiv šéfinspektorka Helen Laveryová vede své první vyšetřování vraždy, kterou obestírá síť lží a tajemství. Když zmizí člověk, k němuž má Anna blízko, Helen pochopí, že čas se krátí. Dokáže případ rozluštit dřív, než skončí v rukou zkušenějšího kolegy a než chladnokrevný vrah dokoná svůj zvrácený plán?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název An Unfamiliar Murder
Původní jazyk angličtina
Překladatel Alena Gentile
Počet stran 328
EAN 9788076625174
Datum vydání 11.09.2023
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,326
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Anna Cottrellová se na konci normálního pracovního dne vrací domů, aby se přichystala na rodinnou oslavu, a netuší, že za chvíli se jí život převrátí naruby. Když dorazí do svého bytu, najde v obývacím pokoji mrtvolu neznámého muže. Určitě ho nikdy neviděla a policii vehementně tvrdí, že s vraždou nemá nic společného. Jenomže pak se objeví důkazy, které ji s obětí neodvolatelně spojí.

Pro detektiva šéfinspektorku Helen Laveryovou je to první případ vraždy, který sama povede. Brzy se ukáže, že vyšetřování nebude přímočaré a že vraždu obestírá síť lží a tajemství. Když zmizí člověk, k němuž má Anna blízko, je jasné, že čas se krátí. Jenomže Helen nebojuje jenom proti času, ale i proti svému nadřízenému, který očividně nemá velkou důvěru v její schopnosti. Dokáže Helen rozluštit případ dřív, než vyšetřování převezme zkušenější kolega a než chladnokrevný vrah dokoná svůj zvrácený plán?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "DCI Helen Laveryová"

Hodnocení čtenářů

Hana Kristínová
Když se mi dostala do rukou tato detektivka, byla jsem z anotace nadšená. Příběh má mysteriózní začátek, kdy Anna najde ve svém bytě ubodaného muže. Kniha ubíhá svižným tempem a my se dozvídáme stale více podrobností. Sympatické postavy jsou jen velkým plusem. Vyšetřovatelka, která se touží blýsknout u svého prvního případu jako šéfka, ale je rozpolcená mezi práci a problémovým synem. Ve druhé třetině kniha začne utíkat brutálním tempem a čeká nás velmi napínavý závěr. Opravdu mrtvola v bytě nemá s Annou nic společného? První kniha ze série s Helen mě nadchla, rozhodně se těším na pokračování.
Naděžda Bajtek Zasadilová
Tento rok mám štěstí na začátky skvělých sérií, nevím jestli to je dobře, že rozečítám další a další, ale tahle stála 100% za to! Tohle bylo mé první setkání s autorkou a jsem moc ráda, že jsem si příběh přečetla, teda spíš hltala. Miluji tyto příběhy, kdy otáčím stránku za stránkou a nevnímám nic kolem sebe. Jane Issac napsala detektivku přesně podle mého gusta a ještě se můžu těšit na pokračování. S touto sérií určitě budu pokračovat. Celý děj byl promyšlený až do posledního detailu, ani jsem neměla čas moc přemýšlet, kdo by mohl být vraha a jak se to všechno stalo, a kdo za tím vším vůbec je. Byla jsem tak ponořená do příběhu a jen si užívala to, co autorka pro mě připravila. Musím pochválit skvěle zvolené postavy, hlavní detektiv šéfinspektorka Helen Laveryová vede své první vyšetřování vraždy, takže tu máme parádní začátek se vším všudy. Jeden případ už skončil a já už se nemůžu dočkat dalšího. Tohle čtení doporučuji všem i našim drsnějším polovičkám. Super zážitek!

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jane Isaac

Jane Isaac

Jane Isaac je autorkou bestsellerových detektivních sérií a psychologických thrillerů. Její debut Smysl vraždy byl nominován na ocenění v rámci ‘eFestival of Words Best of the Independent eBook awards‘ a její druhá kniha byla webem E-thriller.com vybrána jako „thriller měsíce“. Jane je vdaná za bývalého detektiva a žije na venkově v britském Northamptonshiru, kde ji můžete potkat, jak se se svými psy brouzdá mezi poli. Další informace a kontaktní formulář najdete na autorčině webu, kde se také můžete přidat k jejímu čtenářskému klubu a dostávat tak doporučení a informace o jejích novinkách, akcích a soutěžích.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM