EN

Staré pověsti české a moravské

Alena Ježková


Znáte všechny zásadní pověsti Česka? Seznamte se s nimi v knize, která je souborem nejstarších českých a moravských pověstí. Dozvíte se vše od příchodu Čechů na horu Říp až po pověsti o životě a smrti sv. Václava a sv. Ludmily. Kniha, vycházející ze zpracování českých legend A. Jiráska a I. Olbrachta, vás nenásilně seznámí s reáliemi doby, v nichž se příběhy odehrály.

Detailní informace

Ilustrátor Renáta Fučíková
Jazyk čeština
Počet stran 144
EAN 9788000026992
Datum vydání 26.07.2010
Věk od 9
Formát 195x255 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,645
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Soubor nejstarších českých a moravských pověstí, vycházející ze zpracování nejstarších českých legend A. Jiráska a I. Olbrachta, zbavený historického nánosu pateticky archaického a pro dnešního čtenáře již leckdy nesrozumitelného jazyka.

Kniha obsahuje všechny základní pověsti, od příchodu Čechů na horu Říp až po pověsti o životě a smrti sv. Václava a sv. Ludmily.

Krátké historické exkursy, které tvoří předěly jednotlivých kapitol, nenásilně uvádějí čtenáře do reálií doby, v nichž se jednotlivé příběhy odehrály.

Příběhům z české mytologie se po letech dostává zaslouženého převyprávění do současného spisovného jazyka, přičemž jednotlivá líčení událostí a dějů jsou dostatečně barvitá a poskytují prostor i pro hlubší vykreslení psychologie jednotlivých postav.

Kniha citlivě a poeticky ilustrovaná Renátou Fučíkovou je ideální pro školní četbu i pro dospělého čtenáře.

Pro velký úspěch a zájem vydáváme znovu!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM