EN

Jitřní záře

Dan Wlodarczyk


Dá se ještě žít mimo systém? Příběh o alternativní rodině a střetu hodnot.
Příběh, založený na osudech několika nekonformních rodin, rozvířil v Česku vášnivou debatu. V knižní podobě z pera scenáristy původního seriálu nabízí i detaily, které v televizním zpracování neuvidíte. Končí osobní svoboda tam, kde začíná společenská norma? S touto a mnoha dalšími otázkami se střetnou rodiče, kteří dají své dceři jméno Jitřní Záře – a tím spustí sérii konfliktů se systémem. V jejich boji za svobodu a autonomii však dojde k nečekanému zvratu…
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr román
Jazyk čeština
Počet stran 240
EAN 9788074076459
Datum vydání 25.03.2024
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Garamond
Hmotnost 0,409
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

Příběh se inspiruje skutečnými událost mi, které roz- dělily názory české veřejnosti a jejichž středobodem byla dívka pojmenovaná indiánským jménem. Budování nového domova v zapadlé šumavské vesnici a narození holčičky Jitřní záře rozehraje drama plné nepochopení a nedorozumění mezi rodiči toužícími žít nezávislý a svobodný život a společností, která se je snaží zařadit do systému. Střet svobodomyslných rodičů na jedné straně a zpočátku vstřícných sousedů a státní administrativy na straně druhé ovšem není zdaleka jednoznačný a je na čtenáři, aby si udělal názor, na čí straně stojí pravda.

Klíčovým okamžikem se pak stane situace, kdy snaživá sociál ní pracovnice Jitřní záři rodině odebere a umístí ji do kojeneckého ústavu. V tu chvíli se z matky Pavly a otce Karla stávají nesmiřitelní bojovníci za právo na život, který si zvolili.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Dan Wlodarczyk

Dan Wlodarczyk

Dan Wlodarczyk absolvoval studium na FAMU v oboru dokumentárního filmu. Režíroval hudební klipy a reklamní spoty pro světové značky. Debutoval filmem Indián a sestřička (2006). Na kontě má práci na řadě seriálů (např. Kriminálka Anděl, Případy 1. oddělení ad.). Mezi jeho nejvýraznější projekty patří velmi úspěšný seriál Jitřní záře.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM