EN

Vaříme zdravě bez cukru

Chutná strava pro zdravé i nemocné

Alena Mokrá


Najezte se chutně a zdravě!
Jak se dobře najíst a nezatížit přitom naše trávení? Jak uvařit zdravě a lehce, abychom po jídle byli plni energie a zbytečně nepřibírali? Odpovědi najdete v této knize plné zdravých a chutných receptů, kterou ocení nejen lidé s onemocněním trávicího traktu, ale i všichni, kteří mají chuť nebo důvod jíst nízkotučné pokrmy bez cukru.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 244
EAN 9788025124697
Datum vydání 20.01.2010
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,64
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Jak se dobře najíst a nezatížit přitom naše trávení? Jak uvařit zdravě a lehce, abychom po jídle byli plni energie a zbytečně nepřibírali?

Odpovědi najdete v této knize plné zdravých a chutných receptů, kterou ocení nejen lidé s onemocněním trávicího traktu, ale i všichni, kteří mají chuť nebo důvod jíst nízkotučné pokrmy bez cukru. V knize najdete:

- Přes 200 receptů přehledně označených ikonkami podle dietního omezení (oslabená slinivka, bezlepková dieta, potravinové alergie).

- Jak pomocí vhodné stravy pozitivně ovlivníte své zdraví a zdraví svých blízkých.

- Rady, jak potraviny upravovat, jaké zvolit suroviny.

- Tipy , jak postupně nahradit „tradiční“ suroviny zdravějšími.

- Informace, jaké potraviny nakupovat a kterým se raději vyhnout.

„V této knize naleznete celou řadu nutričně velmi hodnotných pokrmů, v jejichž recepturách převažují šetrné technologické úpravy, které zbytečně nenavyšují obsah tuků. Vyhovují tak požadavkům přípravy stravy při některých chronických onemocněních trávicího traktu v klidovém období, ale jsou také vhodným obohacením jídelníčku i naprosto zdravých lidí. Mgr. Dagmar Kovářů, nutriční terapeutka

Autorka ing. Alena Mokrá se mnoho let zabývá alternativním přístupem k léčení a vymýšlením zdravých pokrmů. V této knize zúročila své dlouholeté zkušenosti ze života s oslabenou slinivkou. Vydala také knihu Zdravá strava pro oslabenou slinivku a své recepty prezentuje na www.varimezdrave.cz. Jejím mottem je: „Změna životního stylu začíná změnou způsobu vaření. K vaření je potřeba přistupovat především s láskou. Jídlem ovlivňujeme nejen sebe, ale i druhé, kterým ho předkládáme.“

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM